Diversen

Internationaal: Max Verstappen op titelkoers, alles mogelijk voor Martijn van Leeuwen in KF3

Zuera is dit weekend de gastheer van de World Cup voor de KF2 en de KF3. Dit weekend kennen we dus de nieuwe wereldkampioen in de automaten. Max Verstappen greep gisteren nipt naast de pole in de KF2 terwijl Martijn van Leeuwen vandaag in de KF3 aardig goede kansen had op een mooie klassering.

Tekst: Philippe De Roeck

Terug op het oude nest is Verstappen de snelheid nog lang niet verleerd. Na een derde tijd gisteren in de kwalificaties van de KF2 waarin de pole naar Dennis Olson ging, stonden vandaag, zaterdag, de kwalificatie heats op het programma.

Max Verstappen kende uitstekende heats en legde beslag op de poleposition voor morgen. Felice Tiene is de tweede CRG op de eerste rij terwijl wereldkampioen KZ2, Jordan Lennox Lamb derde werd, ook op een CRG. oel Affolter werd 54e, Guillaume de Ridder 62e en Thibaut Haublin die 79e werd.

Lance Stroll is de rapste in de KF3. Luca Corberi werd tweede, Guillermo Ruso derde. Martijn van Leeuwen zit er aardig bij met een zevende plek. Dat betekent binnenkant bocht en dus zit er zeker wat in voor de Nederlander!  De Belg Romain De Leval werd 17e. Matteo Raspatelli werd 27e voor Benjamin Lessennes. Maxime Potty werd 53e en Amaury Bonduel 65e.

 Morgen staan de prefinale en de allesbeslissende finale op het programma. Kan Verstappen de titel pakken en wat doet Van Leeuwen ?

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet