Diversen

Internationaal: Britten domineren wederom in Salbris. Esmeijer pas 18e

Zondag kennen we de Europese kampioen in de Rotax Max Klasses. Op het circuit in Salbris zal het dit weekend moeten gebeuren voor zij die nog kans willen maken op de titel. In de Rotax Junioren zijn het de Nederlanders die de plak zwaaien terwijl het er in de DD2 op lijkt dat Mathias Detige en Xen de Ruwe de meeste kans maken op de titel. Vandaag was de spanning al te snijden, wie pakte poleposition ?

Tekst; Philippe De Roeck 

Traditioneel zijn de Britten super snel in de Rotax Senioren en dat is in Frankrijk niet anders. James Singleton reed in zijn CRG naar poleposition. Pierce Lehane is de enigste niet Britt in de top vijf. Hij doet met zijn tweede plaats beter dan Sean Babbginton, Harrison Scott en Ash Hand. Michael Cool haalde net de top 10 en heeft alle kansen op een mooi resultaat. Bas de Laat volgde drie plekken verder op P13. Bryan Eerden werd 23e en Glenn van Droogenbroeck 28e.

Miiko Laine is de snelste in de DD2. Hij pakte de pole maar veel verschil was er niet ten opzichte van Mathias Detige die slechts 0.070 seconden tekort kwam op de Fin. Nederlander Tom Dielissen werd zevende, Xen de Ruwe negende en Chris Sterken 14e. Erwin Montfoort sloot de chrono af als 17eDennis Kroes pakte de pole bij de DD2 Masters. Tasmin Germain werd tweede, Christophe Adams derde. Chris Groen reed naar een vijfde tijd bij de DD2 Masters.

Kampioenschapsleider Janneau Esmeijer kende geen al te beste kwalificatie. De pole ging naar Harry Webb, de grootste concurrent van Esmeijer. Sena Sakaguchi komt vanuit en het verre Japan en start als tweede. Jan Jonck werd derde. Opnieuw een Belg nipt in de top 10 en dat was Lennert van Bogaert. Van Bogaert komt niet meer in actie op de Maranello maar staat in de tent bij Bouvin Power rijdend op een Sodi. Max Timmermans werd 16e. Esmeijer is pas 18e, Sam Schippers 19e, Sven van der Slik 22e, Tom Meijer 26e, Fazio Franssen 27e, Boris Kolf 31e.

 Morgen staan de series op het programma. De Europese titel of niet ? Het hangt hier allemaal vanaf. Het wordt zaak om goed doorheen de series te komen om op zondag vol voor de bekers te gaan. U leest het morgen!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet