Belgian Max Challenge (BMC)

Belgisch: Dries Vanthoor: "Ik kwam op net hetzelfde moment als mijn broer over de streep"

Het was afgelopen weekend dubbel feest bij de familie Vanthoor. Laurens Vanthoor schreef samen met Edward Sandström, Marco Bonanomi en Anthony Kumpen de 24 uur van Zolder op zijn naam. Dries Vanthoor werd diezelfde zondag Belgisch kampioen karting in de Junior Max klasse en dat op het mooie circuit in Spa Francorchamps. 

Tekst: Philippe De Roeck 

De Beker van België bestond uit twee wedstrijd dagen met op zaterdag de belangrijke kwalificatie. “De kwalificatie verliep uitstekend en ik reed naar een tweede tijd. Dat was meteen een goede uitgangspositie voor de prefinale van zondag”

Zondag stond de eerste wedstrijd op het programma. “Ik nam meteen een goede start in de prefinale en hield mijn tweede positie vast. Ik zakte even terug naar een derde plaats maar op het rechte stuk wist ik hem terug in te halen. Het gat naar de leider was redelijk groot maar ik slaagde erin om de leider aan te vallen en er van weg te rijden waardoor ik als eerste over de streep kwam”

Door Dries zijn winst in de prefinale mocht hij ook de finale als eerste starten. “Ik was redelijk zenuwachtig maar ik kon de leiding vasthouden en ik kwam als eerste door de eerste bocht.” Vanthoor zijn zenuwen leken al vrij snel weg te trekken want de achtervolgers zagen het gat enkel groter worden. “Elke ronde maakte ik mijn voorsprong groter waardoor ik als eerste over de streep kwam en dat met acht seconden voorsprong “

De Belgische titel was binnen en de vreugde was enorm. “Ik was super blij, ik werd Belgisch kampioen en op bijna net hetzelfde moment reed mijn broer Laurens met de Audi R8 als eerste over de streep tijdens de 24u van Zolder. Mijn overwinning is zeker te danken aan mijn monteur Dimitri Noels en het hele EGP Team.”

Dries komt uit een racende familie. Zijn vader Raf Vanthoor was dit jaar aan de slag in de Blancpain Endurance Series waarin hij aan de start stond met een Mercedes SLS van zijn eigen KRK Racing team. Laurens Vanthoor was dan weer lange tijd de Belgische F1 hoop maar liet zijn Formule 3 carrière, en ook de droom op de Formule 1, schieten en koos net zoals zijn vader voor een carrière in de GT wagens. Laurens heeft in de Blancpain Endurance Series en het WK GT1 een Audi R8 onder de kont.

Ervaring genoeg dus waar Dries Vanthoor zeker gebruik van kan maken. “Laurens geeft me nog veel tips over de rijlijnen maar vooral over het verdedigen. Hij heeft ervaring genoeg en helpt me waar het kan. Papa is de man om me te motiveren en om me rustig te houden.”

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet