Belgian Max Challenge (BMC)

Belgisch: Succesvolle beker van België Karting in Spa Francorchamps

Last minute werd beslist om dan toch een beker van België  karting te organiseren. De RACB en Karting Genk werkte oorspronkelijk aan een kampioenschap bestaande uit twee wedstrijden. Eén op Genk, één op Spa Francorchamps maar later werd beslist om er een weekendevenement van te maken in de bossen van het wereldberoemde Spa Francorchamps. Afgelopen zondag was het dan eindelijk zo ver !

Tekst: Philippe De Roeck

Er stonden heel wat deelnemers aan de start en in maarliefst acht klassen werden de bekers uitgedeeld aan de winnaars. Normaal werd er nog een negende klasse, de Rotax Senioren, aan toegevoegd maar door slechts twee inschrijvingen kon deze wedstrijd geen doorgang vinden.

Voor de jonge honden van de KF3 stonden er zowel een prefinale als finale op het programma. In die finale was het Romain de Leval die de titel pakte. Olivier Palmaers werd tweede, Amaury Bonduel derde.

De Europees kampioen X30, Kenny Vermeylen haalde nu ook de Belgische titel binnen. De Tecno fabriekspiloot was sneller dan Victor Compère en Julie Lefort.

Maxime Potty was de snelste bij de X30 Junior. Matteo Raspaltelli werd tweede, Gilles Magnus derde.

Voor de schakel rijders stonden er twee klassen op het programma. Uiteraard de KZ2 waarin Thierry Delré zich de snelste toonde voor Adrien Brucceleri en Sam Claes, anderzijds stond ook de X30 shifter op het programma waarin Romain Paul de snelste was voor Thomas Cypers en Lorenzo Donniacuo.

Dries Vanthoor heeft zijn eerste titel beet en dat in de Junior Max. De jongste telg van de racende Vanthoor familie was sneller dan Noé Magnus en Félix Warge.

Bij de Mini Parilla’s die samen met de Micro Max reden maar apart werden geklasseerd was het Esteban Muth die de titel pakte. Ugo de Wilde werd tweede, O’Neil Muth. Rens van Pelt was de te kloppen bij de Micro Max. Het liep voor de jongeling ook allemaal uitstekend tot een crash met teammaat Noah Veugen in de finale. Veugen kon verder en reed solide naar de Belgische titel. Yoni Cauwenbergh en Tuur Stalmans werden tweede derde in Spa Francorchamps

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet