Diversen

Diversen: Neal van Vaerenbergh mag talent bewijzen inLe Mans.

neal_van_vaerenbergh Karting is en blijft de opstap naar de autosport. Voor velen is deze stap een brug te ver en de huidige economische toestand maakt het er niet makkelijker op. Om het jonge, Belgische talent, toch een kans te geven organiseerde de Royal Automobil Club Belgie het RACB Stuurwiel. Neal van Vaerenbergh toonde zijn talent en dat was ook de jury waaronder Bas Leinders en Paul Lemmens niet ontgaan. Van Vaerenbergh trekt in november met nog vijf andere genomineerden naar Le Mans voor zijn eerste stappen in de autosport.

 

Tekst: Philippe De Roeck 

Foto: Michael Melis

Woensdag vijf september trok Neal van Vaerenbergh richting Karting Genk. “Ik vond het natuurlijk eerst en vooral al tof dat ik al vroeger van school mocht hiervoor, maar daar gaat het niet om. Het was een zeer leuke dag, eerst moesten we in de 4-takt karts op het grote circuit rijden wat ik nog nooit had gedaan, daar had ik een beetje schrik voor, maar na enkele ronden ging het toch al goed.”

Na de twee heats van 15 minuten in de Sodi 4 takt karts werd de eerste schifting doorgevoerd. De 12 besten mochten zich bewijzen in de Rotax Senior Max.

“Het was eerst even stressen voor de bekendmaking van wie er door ging naar de halve finale met de Rotax Senior Max. Ik was erbij en stond al een stapje dichter bij de finale. De Rotax Senior Max is natuurlijk een klasse die me beter ligt. Het ging goed in de halve finale ik was dolgelukkig toen ze mijn naam afriepen en ik naar de finale mocht !”

Als beloning voor de goede stuurkunsten krijgen de zes geselecteerden piloten de kans op zich te bewijzen in het mythische Le Mans. “Ik hoop natuurlijk veel bij te leren in Le Mans en natuurlijk zoals iedereen die mee doet ga ik voor de winst! De finalisten zijn uiteraard goede piloten, we zijn gekozen door 5 zeer goede en slimme juryleden, waaronder Bas Leinders en Bertrand Baguette, 2 zeer ervaren en snelle racepiloten, dus makkelijk gaat het niet zijn, maar ik denk toch dat ik een goede kans heb.”

“Als ik niet win ga ik natuurlijk verder en ga ik nog steeds met veel motivatie zo hoog mogelijk proberen te geraken in de autosport. Ik ga toch blijven proberen om in de eenzitterij te debuteren”

Naast Neal van Vaerenbergh werden ook Bryan Laloux, Romain Paul, Cédric Wauters, Axel Stasse en Gilles Knaepen geslecteerd.

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet