WSK

Internationaal: Jorrit Pex knalt naar de WSK titel in Zuerra

De WSK Euroseries waren afgelopen weekend aan hun beslissende ronde toe. Met het oog op het Wereldkampioenschap KZ1 en KZ2 was dit een van de laatste races waar de rijders zich met elkaar konden meten. Jorrit Pex domineerde wederom en pakte de titel in de KZ1. Plaats van handeling: Zuerra !

Tekst: Philippe De Roeck

Charles Leclerq is de winnaar in de KF2. De ART Grandprix rijder wist de finale van vandaag te winnen en stelde hiermee de titel veilig. In die finale werden Italianen Felice Tiene en Damiano Fioravanti tweede en derde. Max Verstappen kende een zware week. Hij moest duidelijk nog wennen aan het Zanardi chassis en finishte de finale als 10e.

In de KF3 was Illot Callum de hele week snel onderweg en ook vandaag was hij de snelste voor Alex Palou en Alessio Lorandi. Martijn van Leeuwen werd schitterend tiende. De titel in de KF3 moet Callum wel laten aan Alex Palou. De Spanjaard behaalde 7 punten meer dan Callum die tweede werd. Alessio Lorandi werd derde in de eindstand, Martijn van Leeuwen 14e.

Slechts vijftien deelnemers in de KZ2. Dylan Davies en Roy Geerts hielden de Nederlandse eer hoog. Zij werden respectievelijk vierde en dertiende in de finale. Simas Juodvirsis werd de winnaar voor Mirko Torsellini en Phillip Orcic. Ook de titel is voor de Europese kampioen Juodvirsis. Riccardo Negro werd tweede in de eindtsnad, Phillip Orcic derde. Dylan Davies is schitterend vierde.

Jorrit Pex hengelde de titel binnen vandaag en dat in de KZ1. De koning van deze koninginnenklasse won dit weekend zo goed als alles, net zoals de finale van vandaag. Arnaud Kozlinski werd tweede, Paolo de Conto derde. Ook de titel gaat richting Jorrit Pex en dat voor Rick Dreezen die een sterke start van het kampioenschap kende maar later met wat pech kreeg af te rekenen. Arnaud Kozlinski werd voor het team van Anton van Grunsven derde in de einduitslag. 

 

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet