DKM

Internationaal: Internationale velden tijdens warme DKM in Ampfing

jorrit_pex_ampfing_2012

In het Duitse Ampfing was het Duits Kampioenschap karting, dit weekend toe aan de derde ronde. Het DKM staat bekend als een druk bezet kampioenschap van een hoog niveau. Dit keer stonden er wat minder rijders aan de start, toch zagen de toeschouwers weer heel wat spanning en dat onder een mooi zonnetje met warme temperaturen.

Tekst: Philippe De Roeck / Raymond Lansink
Foto's: Michael Melis

DJKM/KF3: Hannes Janker pakt de dubbel in de KF3
TB racing protege Hannes Janker was op het 1063-meter lange circuit in het Beierse Ampfing in zijn element. Gestart vanaf pole position in de eerste finale race, liet hij zijn achtervolgers geen kans en won met een grote voorsprong. Het gevecht om de tweede plaats ging tussen Martijn van Leeuwen (Keijzer Racing) en Louis Wölfle (TB Motorsport Racing Team) en was een echt spannend duel. Ondanks meerdere aanvallen van Wölfle behield van Leeuwen de overhand en eindigde als tweede. Op veilige afstand van de eerste drie kwamen de nummer vierd Arlind Hoti (KSM Racing Team) en de jonge Nederlander Bard Verkroost (Maddox Racing Team) over de finish. Toni Wolf (Jedi Racing Team) die tot dit weekend aan de leiding van het kampioenschap ging bleef door slechte resultaten in de heats ver verwijderd van het podium en zag Janker dan ook in het kampionschap voorbij steken.
kf3_ampfing

In de tweede race was het ook Hannes Janker die als winnaar over de streep kwam, maar een gemakkelijke wedstrijd was het dit keer niet. Arlind Hoti was als enige in staat om Janker te volgen en hijgde in zijn nek, maar Janker hield zijn hoofd in zover dit bij deze temperaturen mogelijk was zijn hoofd koel en pakte zijn tweede overwinning van de dag. Achter Hoti gaf Egor Stupenkov de achtervolgers het nakijken en pakte de laatste podiumplaats. De de top vijf werd gecompleteerd door het Zanardi duo Louis Wölfle en Marcel Lenerz .   Stand kampioenschap:
1e Hannes Janker 105
2e Toni Wolf 83
3e Arlind Hoti 67
4e Gino Wetzels 63
5e Marcel Lenerz 57

martijn_van_leeuwen_ampfing

De strijd om de DKM titel wordt steeds heftiger. De Noor Dennis Olsen (Energy Corse) ging in Ampfing verder waar hij in Wackersdorf gebleven was, winnen. Op zaterdag liet Dennis al zien wat zijn bedoelingen waren met pole en twee heat overwinningen in het 42-man sterke veld. In de eerste race, was hij niet te stoppen. In de 24 ronden wist hij zijn voorsprong gestaag uit te bouwen en pakte een gemakkelijke overwinning. Om de tweede plaats leverden David Detmers (KSM Racing Team) en Marek Boeckmann (Dr. Michael Boeckmann) een geweldig gevecht. Door een merkwaardige manoeuvre gleed Böckmann met nog tien ronden te gaan van de baan in de chicane en viel ver terug.Oorzaak van deze uitglijder was een markeringspaaltje wat door Detmers uit het asfalt werd gerukt en bij Boeckmann vast onder de kart kwam te zitten. Na een wat minder begin van de race gaat Michael Waldherr (RK Racing Team) als derde over de finish en wordt tevens beste Duitser. De runner up van vorig jaar, Rick Nadin (MM Racing Team) eindigde als vierde vlak vóór Lucas spek (Mach 1 Motorsport) die in een bloedstollend slot van de race Dylan Pereira (DAEMS Racing Team) net achter zich houd. Thomas Krebs (RS Motorsport) reed een ongelukkige wedstrijd. Vanaf plek 17 bij de start vocht hij zich terug naar de zesde plek echter viel toen uit met motorpech zodat Dennis Olsen door zijn overwinning de leiding in het kampioenschap over kon nemen.

Terwijl Dennis Olsen in de tweede race als een duveltje uit een doos wegsprong bij de start en zo zijn vierde overwinning op rij veilig stelde leverden de rijders achter hem een ongelooflijk fel gevecht. Er leken op een gegeven moment wel zeven kanshebbers voor de overige twee podiumplaatsen. Maar uiteindelijk pakte de rijder met de meeste internationale ervaring de tweede plaats. U18 wereldkampioen Matthew Graham (Keijzer Racing) werd tweede voor de Pool Karol Basz op RK-kart.   Stand kampioenschap:
1e Dennis Olsen 115 punten
2e Thomas Krebs 84 punten
3e Andre Matisic 62 punten
4e John Norris 55 punten
5e Matthew Graham 55 punten

verdi_geurts_ampfing

Wie anders dan Jorrit Pex stond op pole na de series. De nieuwe Europees kampioen gaat ook in de KZ2 loei hard. Simo Puhakka werd tweede, Yard Pex maakte het familie feest compleet en werd derde.
De eerste race op zondag werd gewonnen door Jorrit Pex. Jan Midrla en Yard Pex konden niets doen dan toekijken en werden tweede en derde. Ook Verdi Geurts zat er goed bij, op een vijfde plaats en ook Dylan Davies en Joey Hanssen deden goed mee. Zij werden respectievelijk negende en tiende. Ryan van der Burgt werd twaalfde, Sinan van der Raad 15e, Jules Szymkowiak 18e, Giovanna Boontjes 21e, Roy Curfs 29e en Roy Geerts 30e.

jorrit_pex_ampfing_2012_zondag

De laatste race van het weekend werd gewonnen door… Jawel, Jorrit Pex. De Nederlander lijkt echt niet te stoppen want ook Simo Puhakka en Jan Midrla konden geen bedreiging vormen. Yard Pex viel net buiten het podium op P5, voor Ryan van der Burgt op P6. Verdi Geurts en Dylan Davies werden negende en tiende. Joey Hanssen werd 12e. Jules Szymkowiak vindt langzaamaan de weg richting de top. Hij werd 13e. Sinan van der Raad werd 15e, Giovanna Boontjes 18e en Roy Curfs 19e. Roy Geerts werd 33e.

Stand Kampioenschap:
1e
Jorrit Pex 145 punten
2e Joey Hanssen 91 punten
3e Jan Midrla 70 punten
4e Michele di Martino, 60 punten
5e Arnaud Kozlinski 50 punten


jorrit_pex_champagne_ampfing_2012

Na een korte zomerstop gaat de DKM weer van start tijdens het weekend van 17 tot 19 augustus. Dan is er de voorlaatste ronde van het kampioenschap in Hahn / Hunsrück. Mocht u nog na willen genieten van deze wedstrijd verwijzen wij u naar de foto's op www.carpy.nl en de video's op www.live-timing.de

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet