Diversen

Internationaal: Max Verstappen neemt leiding in het Europees Kampioenschap

max_verstappen

Niet alleen de schakelkarts waren aanwezig op het ProKart Raceland circuit in Wackersdorf. Ook de KF2 werkte er zijn eerste manche voor het Europees kampioenschap. In deze klasse is de kampioen nog niet gekend. Het kampioenschap trekt nog naar Engeland voor de afsluitende twee wedstrijden. Wel kan gezegd worden dat Max Verstappen de Europese beker al met één hand vast heeft.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Mirjam van Delft

Max Verstappen (Intrepid) kende een ijzersterk weekend. De pole voor de series moest hij aan Michael Waldherr (RK Karts) laten maar in de series zette Verstappen orde op zaken en haalde een zes op zes, een zeer goede dag dus.
Ook Dave Blom liet van zich horen. De Formula K rijder haalde in de stromende regen de winst binnen in een serie en werd 25e algemeen. Voor Kenny Vermeylen (Tecno), Shane Vandenbroek (TonyKart), Joel Affolter (Gillard), Maks van Meever (TonyKart) en Thibaut Haublin (Kosmic) zat het Europees kampioenschap erop. Helaas konden zij zich niet plaatsen voor de finaledag.

max_verstappen_2

Al van bij de start van de eerste race op zondag, ging Verstappen er vandoor. Het tempo was erg hoog en Verstappen sloeg een gat tot 4 seconden tot hij een foutje maakte in de regen en Charles Leclerc (ART Grandprix) voorbij zag komen. De Nederlander moest genoegen met een tweede plaats. Thomas Krebs (Maranello) werd derde. Dave Blom werd 29e.

Verstappen had wat recht te zetten in de tweede race. Hij wist wat hem te doen stond en nam de leiding over van Leclerc, die pas achtste zou worden maar wel de snelste ronde tijd noteerde. Verstappen was niet te stoppen en versloeg Benjamin Barnicoat (ART Grandprix) en Dennis Olsen (Energy). Leclerc werd dus pas achtste en dat zorgde ervoor dat Verstappen aan de leiding gaat in het Europees kampioenschap.
Dave Blom werd 17e in de tweede race en staat 24e in het kampioenschap.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet