Diversen

Internationaal: Paauwe knalt naar voor in prefinale KZ2, Pex blijft voorin in KZ1

De prefinales voor de KZ2 en de KZ1 zijn achter de rug. Op het Duitse circuit in Wackersdorf vinden vandaag de finales plaats voor het Europees Kampioenschap.
Heel de week is het weer al wat wisselvallig en ook vandaag gooide de weergoden wat roet in het eten.


Tekst: Philippe De Roeck

In de KZ2 werd de prefinale gewonnen door Sima Juodvirsis (Energy) de ex DD2 topper lijkt zich goed te voelen in de karts met een zesbak. De wedstrijd werd wel even verstoord door wat regen. Marvin Meindorfer (TonyKart) plaatste zich op plaats twee. Michele Di Martino (Energy) werd derde.
Menno Paauwe reed de ziel uit zijn lijf. De Birel piloot knalde van P31 naar P5. En maakte maar liefst 26 plaatsen goed. Een schitterende prestatie voor het slechts vijftien jarig talent. Ryan van der Burgt (Maddox) plaatste zich binnen de top 10 op P9. Dylan Davies (PCR) werd 11e, Chantal van Haandel (CRG) 20e. Riccardo Romkema (Energy) reed naar een 25e tijd. Roy Geerts (PCR) haalde de finish niet.
De KZ2 finale start om 14.30, zeker Menno Paauwe in de gaten houden dus !

Jorrit Pex (CRG) is al heel het weekend snel. Gisteren pakte hij de pole voor de prefinale. Pex moest echter een plaatsje toegeven aan Anthony Abasse (Sodi) die Pex voorbij ging en de finale vanaf de eerste plaats mag starten. De derde plaats is voor Paolo De Conto (Birel) die zeker nog wat gaat laten zien. Voor Bas Lammers gaat het ook erg goed, boven zijn verwachting zelfs, de Praga piloot start op P4. Rick Dreezen (TonyKart) staat op P9. Arjan Kievitsbosch (RK Karts), is aan de weg terug bezig. Hij start de finale vanaf P11. Wereldkampioen Jonathan Thonon (CRG) volgt op P12. Joey Hanssen (Lenzokart) werd 14e, Verdi Geurts (Maddox) 18e, Sinan van der Raad (CRG) 21e, Yannick de Brabander 24e, Danny Bleek (MS Kart) werd 29e.
De finale van de KZ1 gaat om 15.10 van start, ook hier zijn medailles zeker mogelijk !

De livetiming is hier beschikbaar.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet