Diversen

Internationaal: Max Verstappen domineert Europees kampioenschap KF2

Het waren twee drukke maar vooral belangrijke dagen voor de piloten in de KZ2 en de KF2. Zowel gisteren als vandaag stonden voor beide klassen de series op het programma en zowel gisteren als vandaag kreeg de Europese top af te rekenen met wisselende weersomstandigheden die de timing wat in de war stuurde. Maar niet getreurd, Max Verstappen (Intrepid) had daar allemaal geen problemen mee en domineerde de series in de KF2. Ook in de KZ2 lieten de Nederlanders van zich horen. In het zwaar bevochte veld haalden Ricardo Romkema (Energy) en Ryan van der Burgt (Maddox) een top 15 klassering.

Tekst: Philippe De Roeck

Gisteren werd er zowat de hele dag in de regen gereden. Dave Blom (Formula K) verklaarde dat de omstandigheden echt heftig waren tijdens de series in de KF2. Het zicht was zo beperkt dat het erg moeilijk was om geconcentreerd te blijven rijden.
Max Verstappen (Intrepid) voelde zich als een vis in het water op het Duitse circuit. De Nederlander won zowel gisteren als vandaag al zijn series en lijkt af te stevenen op de titel. In zijn jacht naar die titel, zal Verstappen (Intrepid) eerst moeten afrekenen met het jonge talent, Charles Leclerq (ART GrandPrix) die naast Verstappen de prefinale zal aanvangen. Teemu Markus Petjoi (TonyKart) vertrekt vanaf P3. Dave Blom (Formula K) bewees zijn snelheid door een serie te winnen, hij moet morgen komen vanaf P25. Joel Affolter (Gillard) en Maks van Meever (TonyKart) verdeelden plek 46 en 47. Kenny Vermeylen (Tecno) is de eerste Belg op plek 53. Vermeylen toonde zijn snelheid maar haalde één keer de finish niet. Shane Vandenbroek (TonyKart) is 75e, Thibaut Haublin (Kosmic) 92e. Enkel de rijders die zich plaatsten binnen de top 34 nemen morgen deel aan de finale morgen. Voor de rest, staat er de troosting nog op het programma.

In een interview met AUTOSPORT.nl deze week voorspelde Menno Paauwe het al, Jan Midrla (Birel) en Michele Di Martino (Energy) zouden piloten zijn om rekening mee te houden. Wat blijkt, Menno Paauwe heeft helemaal gelijk gekregen. Midrla (Birel) en Di Martino (Energy) verdeelden de plekken op de eerste rij voor de finaledag van morgen. Flavio Sani (Birel) mag starten vanaf een derde plaats. Ryan van der Burgt (Maddox) en Riccardo Romkema (Energy) lieten van zich horen en streden regelmatig mee op de podiumplekken en zelfs de winst. Het Nederlands duo vertrekt respectievelijk vanaf P12 en P13. Net buiten de top 20 staat de Nederlandse Chantal van Haandel (CRG). Ze doet met P21 net twee plaatsjes beter als Dylan Davies (PCR) die 23e werd. Roy Geerts (PCR) en Menno Paauwe (Birel) werden 30e en 31e. Kenny Charles (Merlin) is de eerste Belg op P35. Thierry Delré (Sodi) is de tweede Belg op een 47e plaats. Yard Pex (CRG) vergaat het minder goed als zijn broer Jorrit, Pex werd 54e. Nigel van der Slick (TonyKart) 65e, Kevin Verhoeven (Maddox) werd 68e, Symen Wiggers (CRG) werd 69e, Roy Dijk (CRG) 89e, Guust Specken (Intrepid) 91e en Mellie Bazouz (TopKart) 102e.
Ook hier moeten we afscheid nemen van heel wat Nederlanders en de twee Belgen. Zijn die beter geplaatst zijn als P34 halen de prefinale van morgen.

Eerder op de dag ging Jorrit Pex er met de pole vandoor in de KZ1, hoe dat verliep, kan u hier lezen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet