Diversen

Internationaal: Pex bloedsnel in KZ1, goede kansen voor landgenoten

Voor de KZ1 zijn de series afgelopen. Aangezien de koningsklasse 36 deelnemers telt, waren drie series voldoende om de startopstelling voor de finale van morgen te bepalen. Jorrit Pex (CRG) toonde zich absoluut de sterkste. Hij wist twee van de drie series te winnen en kwam één keer als derde over de streep en dat bleek genoeg voor de prefinale van morgen !

Tekst: Philippe De Roeck

Paolo De Conto (Birel) mocht de series vanaf pole pposition starten maar het was dus Jorrit Pex die telkens naar voren kwam. De ervaren Fransman Arnaud Kozlinski (PCR) uitkomend voor het Nederlandse AVG Racing mag morgen naast Pex op de eerste rij plaats nemen. Fabian Federer (CRG) staat achter Pex op de tweede rij.
Jonathan Thonon (CRG) is er weer helemaal bij met een vierde plaats. Paolo De Conto (Birel) moest hard vechten maar ook voor hem is nog alles mogelijk, startend vanaf plek vijf, net voor Rick Dreezen (TonyKart) die in de tweede serie tot buiten de top 15 werd teruggeslagen maar terugkwam tot P12. Uiteraard heeft dit gevolgen voor de puntentelling. De Belg start op P6. Bas Lammers (Praga) reed vanaf P19 door het veld tot een zevende plaats. Joey Hanssen kende een slechte tweede serie en werd teruggeslagen tot een algemene 17e plaats, net voor Verdi Geurts die 11 plaatsen goed maakte ten opzichte van zijn kwalificatie tijd. Yannick de Brabander (Formula K) en Danny Bleek (MS Kart) die een knappe zevende plaats scoorde in de tweede heat werden 20e en 21e. Sinan van der Raad (CRG) werd 26e. Arjan Kievitsbosch (RK Karts) werd 28e.

Momenteel zijn de KZ2 en de KF2 nog volop aan hun series bezig. Het werk van de KZ1 zit er op voor vandaag, zij kunnen zich concentreren op de finale dag, morgen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet