Diversen

Internationaal: Menno Pauwe: "Vooral veel leren"

menno_paauwe

De Europese top van het karten is in volle voorbereiding voor het komende Europees kampioenschap in Wackersdorf. Op de inschrijvingslijsten van de KZ2 vinden we heel wat Nederlanders en Belgen terug waaronder Menno Paauwe, uitkomend voor PaauwerKartracing op een Birel Chassis.


Tekst: Philippe De Roeck
Foto: Michael Melis

Voor de snelle Nederlander staat het Europees kampioenschap vooral in het teken van ervaring op doen. “Ik hoop dit weekend veel te leren, een plaats in de finale zou schitterend zijn, zeker als je weet dat er 122 inschrijvingen zijn in de KZ2, schakelklasse.”
Het circuit in Wackersdorf is voor Paauwe niet onbekend. Twee weken geleden nam hij er nog deel aan een wedstrijd van het DMV (Deutsche Motorsport Verband) kampioenschap. “Het was voor mij de eerste keer op de Duitse baan maar ik voelde me meteen erg goed. Het is een baan die zelf enorm veel grip heeft, iets wat we in Nederland niet terug vinden. Het is even wennen maar eens je het door hebt is het een geweldig circuit. Door de deelname aan die wedstrijd zagen we meteen wie de snelle jongens zouden zijn op het EK. Onder andere Jan Midrla en Di Martino zijn zeker namen om in het oog te houden, naast een handvol Nederlanders uiteraard.”

Naast het Europees Kampioenschap, werkt Menno Paauwe ook nog het Nederlands kampioenschap af. Ondanks zijn geringe ervaring in de KZ2, doet de Nederlander het hier erg goed in. “Het gaat enorm goed in het Nederlands kampioenschap, we staan op een gedeelde derde plaats en dat is boven onze verwachting.”

Vanmiddag is Menno samen met vader Jacco Paauwe aan de heenreis richting Wackersdorf begonnen. Wie weet komt hij met een mooie beker terug naar Nederland !

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet