BNL Karting Series

BNL: Pepijn Steeman valt aan, verdedigt en wint !

bnl_2_pepijn_steeman

Afgelopen weekend, stond de tweede ronde van de Belgian New Leading Series op het programma. Voor Pepijn Steeman, uitkomend op een Gillard van Team De Feyter was dit het tweede race weekend oprij na de Rotax Eurochallenge in het Duitse Wackersdorf. In het Franse Ostricourt, bevestigde Steeman meteen zijn snelheid. Op zondag avond mocht hij dan ook als weekend winnaar het podium op. Voor AUTOSPORT.NL blikt Pepijn Steeman even terug op een geslaagd weekend.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Donderdag trok Steeman al vroeg richting Ostricourt. “Het was pas de tweede keer dat ik op deze baan reed. Gelukkig was het erg rustig waardoor we erg goed hebben kunnen trainen en testen.”
Op vrijdag kwamen er al wat meer rijders trainen en kon er gekeken worden hoe de tijden lagen tegenover de concurrentie. "Het werd  snel duidelijk dat ik snel was toen we de tijden aan het vergelijken waren met anderen rijders.”

Zaterdag was de eerste wedstrijd dag van het weekend. In de ochtend werd er eerst een training afgewerkt. Bovenaan de lijst vonden we Pepijn Steeman terug die uiterst tevreden was. De kwalificatie verliep echter minder goed “Ik kwam in een groep terecht waardoor ik geen goede tijd meer kon rijden. Ik had me op de 6de positie gekwalificeerd.
Gelukkige verliepen de races een stuk beter. “Tijdens de eerste race lag ik al snel op een derde plaats al was het moeilijk om op die positie te blijven maar het lukte mij wel. Ik kwam als derde over de finish.”
Startend van op een derde plaats voor race twee, reed Steeman vlot naar voren.”Al snel haalde ik Dennis Tijs en Sam Schippers in en reed bij ze weg. Ik kwam als winnaar over de streep met een mooie voorsprong op de concurrentie.

bnl_2_team_dfk

Een zware onweersbui zaterdagnacht, maakte de tweede dag van het weekend bijzonder aantrekkelijk. Sommige plaatsen van het circuit waren nog nat, anderen al droog. ’s Ochtends in de vrije training werd Steeman derde. In de kwalificatie sloeg hij echter genadeloos toe door de pole te grijpen.
“De eerste race was tot het eind spannend: ik werd in het begin ingehaald waardoor ik terug viel naar een zesde plek. De tweede helft van de race heb ik me hersteld door een sterke race te rijden, flink ingehaald en verdedigd waardoor ik eerste ben geworden.” De tweede race en de laatste van het weekend begon voor Steeman erg goed want hij mocht van op een eerste plaats vertrekken. “Die positie heb ik de hele race kunnen vasthouden. Ook deze wedstrijd won ik.”
Door drie van de vier wedstrijden te winnen was de eerste plaats van het weekend totaal voor Pepijn Steeman.
“Zondag avond stond ik op het podium op plek één, Finn Kooijman was tweede en Sam Schippers derde. Het was een super BNL weekend!!”

“Ik bedank graag mijn team DFK, Tim de Feyter, Alexander Swannet en speciaal mijn top monteur Jeff Driesen. En mijn ouders natuurlijk!”

“Op naar de volgende wedstrijd !”

Alle foto's van afgelopen weekend zij terug te vinden op de website van Michael Melis - Carpy.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet