Diversen

Internationaal: Janneau Esmeijer doet goede zaken bij de Euro Max in Wackersdorf.

Tijdens de 2e ronden van de RGMMC in Wackersdorf reed Janneau Esmeijer de sterren van de hemel. Na de week voor de Euro al verschillende motoren getest te hebben kon Janneau afgelopen woensdag direct beginnen met de chassis afstelling.

rgmmcgenk12330063

Door deze gedegen aanpak reed Janneau op vrijdag naar de pole position in dit sterke veld van 67 rijders. Op zaterdag in de heats liet Janneau zien dat hij in de KF3 tijdens de WSK veel geleerd heeft. Janneau won alle heats op overtuigende wijze, de overwinning werd in alle heats al veilig gesteld in de eerste 3 ronden.

Het was indrukwekkend om te zien dat Janneau tijdens de twee opwarmronden in zijn eerste volle ronde slechts 4 tiende van de tijd van zijn snelste ronde afzat. De optimale temperatuur in zijn banden door deze snelle opwarm ronden zorgden er voor dat Janneau tijdens de races al in de eerste drie ronden een veilige voorsprong kon opbouwen en de wedstrijden bekeken en banden sparend uit kon rijden. In de pre-finale op zondag pakte Janneau met de zelfde tactiek op vrij eenvoudige wijze wederom de overwinning.
De finale bracht meer spanning, met drie teamgenoten van TKP en kampioenschapsleider Webb in de top 5 werd het een spannende race. Na de eerste ronde was het Janneau op 1 Sam schippers 2 en Lars lamborelle op 3, na vele positie wisselingen met 5 verschillende koplopers pakte Janneau 1 ronde voor het einde de kop en greep zo de fel begeerde overwinning en tevens de leiding in het Europees kampioenschap. Sam Schippers werd tweede en Lars Lamborelle pakte een knappe vijfde plaats.
Janneau was na de wedstrijd dolgelukkig met zijn overwinning en de door monteur Gerard Traabach en dataman Henk Benda neergezette afstelling en de motoren van Jacco van Dijk.

De volgende wedstrijd voor Janneau met team TKP is de max Euro wedstrijd in Zweden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet