Diversen

Internationaal: Landgenoten domineren Eurochallenge

bryan_eerden_wackersdorf

De tweede ronde van de Rotax Eurochallenge zit er op. Op de mooie baan in het Duitse Wackersdorf streed de top van het karten voor de winst. Heel wat Nederlanders en Belgen lieten de afgelopen dagen al van zich horen tijdens de kwalificaties en de series gisteren. Vandaag stonden de prefinales en finales op het programma. Maar liefst vijf podium plekken gingen naar de Nederlanders en Belgen. Winst was er voor Janneau Esmeijer (Junioren) en Xen de Ruwe (DD2).

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Mirjam van Delft

Nederland boven bij de Junioren. De prefinale werd opnieuw gewonnen door Janneau Esmeijer. De TKP coureur was aan een perfect weekend bezig. Harry Web werd tweede en op P3 was opnieuw Sam Schippers terug te vinden. Lars Lamborelle wist race per race wat plaatsen goed te maken en start de finale van op P5. Pepijn Steeman doet net hetzelfde en start naast Lamborelle op P6. Fazio Franssen en Sven van der Slik werden respectievelijk 15e en 16e. Tom Meijer plaatste zich via de herkansingen en finishte als 23e. De Belgen Max Timmermans en Lennert van Bogaert kenden een moeilijke prefinale. Van Bogaert haalde de finish niet, Timmermans kreeg een tik en werd 31e.
Ook tijdens de finale stond er geen maat op Janneau Esmeijer, ook deze wedstrijd wist hij te winnen. Sam Schippers zette de Intrepid op een schitterende tweede plaats. Lars Lamborelle haalde met een vijfde plek het podium net niet. Sven van der Slik viel net buiten de top 10 met een elfde plaats. Fazio Franssen reed tot een 17e stek. Pepijn Steeman en Lennert van Bogaert werden 22e en 23e. Max Timmermans werd 27e. Tom Meijer werd in de finale 30e.

esmeijer_wackersdorf

Edward Brand mocht van op poleposition vertrekken voor de prefinale bij de Rotax Senioren. Toch was het Harrison Scott die won. Philip Morin werd derde. Bas de Laat werd knap vijfde. Ook Glen Van Droogenbroek reed goed en werd 15e. Teammaat Michael Cool eindigde twee plaatsen later op P17. Bryan Eerden en Stephane Kox werden 26e en 27e.
In de finale, toonde Brand zich toch weer de snelste. De Formula K piloot reed sterk naar winst. Harrison Scott moest genoegen nemen met P2. Philip Morin werd derde voor de sterke Bas de Laat. Glen Van Droogenbroek haalde met P10 een mooie top 10 plaats. Bryan Eerden maakte aardig wat plaatsen goed en reed als 17e over de streep. Stéphane Kox plaatste zich via de second chance heats en werd 26e. Michael Cool werd teleurstellend 33e.

De DD2 prefinale werd knap gewonnen door de Belg Mathias Detige in dienst voor Bouvin Power. Sandro Lukovic werd tweede voor Patrick Pearce. Xen de Ruwe hield alle kansen voor de finale gaaf door als zesde te finishen. Hij moest van achteren komen na een slechte serie gisteren. Erwin Montfoort werd 14e, gevolgd door Tom Dielissen op P15. Jules Szymkowiak reed in het begin sterk voorin rond, maar viel ver terug en kwam als 16e over de streep. Dennis Kroes was de eerste Master en werd 19e algemeen. Carl Cleirbout was derde Master met een 21e plaats algemeen. Bart Nuy (Master) werd 25e, Chris Groen (Master) werd 29e.
Startend vanaf P6 knalde Xen de Ruwe richting winst in de finale. Mathias Detige moest één plaatsje toegeven maar doet uitstekende zaken met opnieuw een podium. Ook Erwin Montfoort deed zeer goede zaken met een knappe top 10 finish.
Dennis Kroes werd 20e algemeen maar behaalde wel een tweede plaats bij de DD2 Master. Bart Nuy (Master) werd 24e. Jules Szymkowiak had zijn beste dagje niet en moest opgeven net zoals Chris Groen en Carl Cleirbout.

crash_wackersdorf

Met de finale dag achter de rug, kunnen de teams Wackersdorf weer verlaten. Volgend weekend staat voor velen de BNL in Ostricourt al op het programma.
De volgende EK meeting staat gepland van 25 tot 29 Juli. Dan is de Rotax Eurochallenge te gast in het Zweedse Kristianstad. Een voor velen nieuwe baan kan mogelijk weer voor de nodige spanning zorgen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet