Diversen

Diversen: Belgisch talent opzoek naar succes met Team EGP

Milan Evers zal volgend jaar voor team EGP Maranello rijden. Evers maakt de overstap van team PDF naar het ervaren team van Wim Eyckmans en zal hierbij op het Maranello chassis rijden. Afgelopen weekend werd er weer getest op het kart circuit van Genk.
AUTOSPORT.NL was aanwezig en sprak met de jonge Belg.


Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Philippe De Roeck
 
Milan Evers is 13 jaar en zal ook dit jaar uitkomen in de Junioren klasse.
“Dit jaar staan we aan de start van de Belgian Max Challenge en de Belgian New Leading series. Ook gaan we op Europees niveau de Rotax Eurochallenge aan.”

dsc08755

Het wordt Evers zijn achtste seizoen in de kartsport, al vele jaren staat hij aan de start van verschillende kampioenschappen, maar naarmate hij ouder wordt, zal de begeleiding ook professioneler  worden. “We zijn nu al een hele tijd bezig in de kartsport, we kunnen het niet maken om er amateuristisch mee om te gaan vandaar dat we bewust gekozen hebben voor EGP Maranello : topmateriaal,de juiste begeleiding en een professionele omkadering.
Naar aanleiding van zijn toch wel zware startcrash in Genk, zal Evers nu voltijds geholpen worden.
“Ben Braem zal mijn fysieke coach worden die me zal helpen me van blessures te verwaren maar vooral me sterker zal maken. Evenementenburo Decanté o.l.v. Philippe Nees zal de PR op zich nemen om zo toch extra sponsors te lokken.”

dsc08809
 
De eerste meters met de Maranello zijn ondertussen achter de rug en die meters waren veel belovend. “We zijn de afgelopen weken veel gaan testen. Het weer momenteel in België is verre van ideaal waardoor we ook zijn uitgeweken naar Italië waar we rustig hebben kunnen testen.”
Teambaas Wim Eyckmans toont zich erg tevreden met de versterking voor het team.
“Wim gelooft erg in Milan zijn kwaliteiten en dat geeft natuurlijk een boost voor het zelfvertrouwen. Hopelijk kan Wim, samen met Milan deze kwaliteiten omzetten in goede resultaten!”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet