Diversen

Internationaal: Dreezen en Verstappen regeren in Lonato

max_verstappen_lonato

Het was dit weekend al de 17e keer dat het kart circuit in het Italiaanse Lonato de spits mocht afbijten van het CIK FIA seizoen.  Traditioneel tekenen alle toppers present voor de Wintercup waaronder Max Verstappen, de eerste maal op de Intrepid, Jonathan Thonon, regerend Wereldkampioen KZ1,Dave Blom, Rick Dreezen, Yannick de Brabander en vele andere.


Tekst: Philippe De Roeck
Foto: Frits van Eldik

In de KF2 bleek Verstappen er al heel het weekend goed bij te zitten, de series werden (op eentje na) allemaal gewonnen door de Nederlander, het zit dus goed met de Intrepid. In de prefinale boekte hij een winst met meer als 4 seconden voorsprong op Dennis Olson en Antonio Fuoco. Op dit niveau lijkt dat wel een eewigheid.
Ook tijdens de finale bleek Verstappen er zin in te hebben, de zoon van ex F1 piloot Jos Verstappen wist wat hem te doen stond en won de Lonato Wintercup 2012. Blom kwam knap terug van een 22e plaats tot P6.

max_verstappen_crash

Jonathan Thonon bewees in de prefinale waarom hij in Genk wereldkampioen werd. Zonder al te veel problemen finishte de Belg als eerste wat een mooie uitgangspositie voor de finale was.
In die finale kwam Dreezen naar voor. Hij passeerde Torsellini, Thonon en Hanley. De weg naar winst lag open en Rick Dreezen gaat de geschiedenis boeken in als winnaar van de Lonato Wintercup 2012. Arnaud Kozlinski tekende schitterend voor een tweede plek op de PCR met AVG en dat voor Anthony Abbasse.

George Russel bleek in de KF3 de snelste te zijn. Als regerend Europees Kampioen was hij te sterk voor Robin Hansson en Allessio Lorandi. Laatst genoemde kwam als derde over de streep maar moest na de wedstrijd zijn podium plek afstaan aan Danilo Albanese die het podium vervolledigde.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet