Diversen

Internationaal. Webb, Scott en De Ruwe winnen in Campillos

Harry Webb, Xen de Ruwe en Harisson Scott, dat zijn de winnaars van de Rotax Max Wintercup in Campillos. Vandaag was het de belangrijkste dag van het weekend en werden de prijzen vergeven. Eerder op de dag vonden de préfianles plaats die de uitermate sterk werden gereden door de karters uit de lage landen.

Tekst: Philippe De Roeck

In de Junior Max was het Connor Hall die de prefinale won voor Harry Web en Kaan Onder. Fazio Franssen kwam goed naar voren wat resulteerde in de vierde stek voor de finale. Ook Lars Lamborelle bleek zich goed te voelen op het Spaanse asfalt. Hij start de finale vanaf een vijfde plek. Pepijn Steeman reed vlot de top 10 binnen en mocht vanaf een achtste stek de finale aanvangen.
Om 13.30 sprongen de lichten op groen. Het was Hall die het peloton op sleeptouw nam met landgenoot Webb in zijn slipstream. Beide heren sloegen een gaatje van een kleine vijf seconden. Het treintje daarachter met Nederlanders Franssen, Lamborelle en Steeman vochten met onder andere met de Turken Cem Bolukbasi en Kaan Onder. Franssen viel uiteindelijk ver terug tot een 26e plek. Vooraan was het Harry Webb die zijn landgenoot verschalkte en zo de volle winst greep voor Connor Hall. In de voorlaatste ronde sloeg Lamborelle toe zetten team TKP op het podium in de Junioren. Team DFK kan tevreden zijn met de achtste plaats van Pepijn Steeman. Sven van der Slik reed erg knap naar een twaalfde plek.

Bij de Senior Max won Charlie Eastwood de prefinale. Dave Blom bleek er al heel het weekend goed bij te zitten en kwam met de Formula K vanaf een vijfde stek tot een tweede plek voor de finale. De top drie werd volbracht door Harrison Scott. Glenn van Parijs werd in de prefinale 28e.
Tijdens de grote finale kwam Scott vanaf een derde plek naar voren gestoven. Hij greep de koppositie en stond die niet meer af. Polesitte Charlie Eastwood deed wat hij kon maar kon Scott niet meer bijhalen. Dave Blom die vanaf een tweede plek uitstekende vooruitzichten had op een goede klassering werd eerst voorbijgereden door Formule K Teammaat Ed Brand en later door Ash Hand en Philip Morin. Blom eindigde uiteindelijk als vijfde terwijl Ash Hand het podium vervolledigde. Glenn van Parijs sluit zijn Wintercup af met een 25e plek en deed hier drie plaatsen beter mee als in de prefinale.

Xen de Ruwe is volkomen ingewerkt op zijn nieuw chassis. Hij reed met de Formula K al heel het weekend scherpe tijden en ook de prefinale werd een kolfje naar zijn hand. Jules Szymkowiak toonde zich eindelijk vooraan en bewees zijn klasse. Samen met het G Star Raw Racing team, bleek de set up voor de prefinale optimaal. Szymkowiak reed vanaf een 18e plek naar de tweede plaats en strandde op bijna vier seconden van zijn landgenoot de Ruwe. Kevin Ludi werd derde.
De twee Belgen mochten de finale vanaf de eerste rij aanvangen en zo kwamen ze ook door de bocht. Al in de eerste ronde zette Szymkowiak zijn Zanardi voorbij de Ruwe. Toch was de strijd nog lang niet gestreden. Het was constant plaatsje wisselen vooraan het veld. De Belgen bleven elkaar aanvallen waardoor de achtervolgers ook nog niet uitgespeeld waren. Toen Kevin Ludi, Szymkowiak passeerde had Xen de Ruwe gewonnen spel. Al snel had hij enkele meters en dat bleek genoeg te zijn voor de winst. Ludi viel nog terug tot een vijfde stek. Haralds Garkaklis speelde het spelletje erg slim en maakte van het duw en trek werk gebruik om als tweede te finishen voor Jules Szymkowiak die derde werd. Zo staan er met twee Belgische rijders ook twee Belgische teams op het podium met Team DFK en  G Star Raw Racing.

De uitslagen zijn nog onder voorbehoud van eventuele diskwalificaties en plaats- of tijdstraffen. Indien er nog wat aan de uitslagen zou veranderen kan u het op AUTOSPORT. NL vernemen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet