Diversen

Internationaal. Landgenoten kansrijk richting finale dag.

Dit weekend wordt in het Spaanse Campillos de Rotax Max Wintercup gereden. Vandaag vonden de belangrijke series plaats die de startopstelling voor de préfinale van morgen bepalen. Aan de start staan onder andere enkele Belgen en Nederlanders.

Tekst: Philippe De Roeck

Drama was er voor Max Timmermans bij de Rotax Junioren. Na een goed begin van zijn eerste Eurochallenge sloeg vandaag het noodlot toe. Timmermans liep een spierscheur tussen de ribben op en kan morgen niet meer van start. Harry Web kwam als beste doorheen de series met een pole voor de préfinale als gevolg. Hij wordt gevolgd door Kaan Onder en Alvaro Otero. Fazio Franssen mocht de heats vanaf de eerste rij aanvangen, hij knokte zich doorheen de series met een vijfde plaats als gevolg voor morgen. Lars Lamborelle reed solide naar een 11e plek. Pepijn Steeman moet morgen vanaf een 18e plek komen, en doet daarmee zes plekken beter dan Sven van der Slick op P24.

Harrison Scott deed goede zaken in de Senior Max. Komende vanaf een zevende stek, reed hij naar de pole voor de préfinale. Sean Babbington start naast Scott op de eerste rij. Charlie Eastwood start vanaf plek drie. Dave Blom zette de Formula K op een vijfde stek en maakt nog steeds kans op de overwinning.
Glenn van Parijs moet vanaf de 18e plek komen.

Xen de Ruwe pakte gisteren de pole voor de Rotax DD2. Hij toonde zich ook vandaag erg sterk en won de drie reeksen. Pole voor de préfinale dus. Daar zit zeker wat in voor de Belg. Kevin Ludi start naast de Ruwe vanaf de eerste rij, gevolgd door Paul Grainger. Jules Szymkowiak kent geen uitstekend weekend en zal morgen vanaf een 19e plek naar voren moeten rijden.

Morgen vinden de préfinale en finale plaats. Blijf AUTOSPORT.NL in de gaten houden en verneem als eerste wie de Rotax Wintercup op zijn naam mag schrijven.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet