Diversen

Internationaal: Nederlanders en Belgen kansrijk in Campillos

In het Spaanse Campillos gaat dit weekend de Rotax Eurochallenge Wintercup door.
Vandaag vonden de kwalificaties plaats die de startopstelling voor de heats van morgen bepalen. Onder de deelnemers ook verschillende Nederlanders en Belgen waarvan er een paar zeker kans maken op het podium of de overwinning.


Tekst: Philippe De Roeck

Bij de Rotax Senioren heeft Sean Babbington de polepositie voor de heats van morgen in handen. Ed Brand zette zich op P2, Andy King begint morgen vanaf P3. Nederlandse topper Dave Blom vertrekt keurig als vijfde. Glenn van Parijs heeft morgen wat werk te verrichten en dat vanaf een 28e plek.

Bij de Junioren was de snelste tijd voor Harry Web voor de Nederlander Fazio Franssen die een uitstekende kwalificatie kende. Kaan Onder vonden we terug op een derde plaats. Verder deden de Nederlanders en Belgen het verre van slecht met Pepijn Steeman op P9, Lars Lamborelle op P10 en Max Timmermans op P12 en in zijn eerste RGMMC Wintercup. Sven Van der Slick vertrekt vanaf een 22e plek.

Belgisch succes was er te vinden bij de DD2. Xen de Ruwe greep oppermachtig de pole, voor Kevin Ludi en Mario en Vendla. Jules Szymkowiak stelde iet wat te leur met slechts een 17e plaats.

Morgen vinden de heats plaats, die de start opstelling voor de Prefinale op zaterdag zullen bepalen. Blijf AUTOSPORT.NL in de gaten houden om te volgen hoe de Nederlanders en Belgen het doen in Campillos.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet