Belgian Max Challenge (BMC)

Belgisch: Nieuw strijdtoneel: BNL Belgian Open

Een nieuw kart kampioenschap is geboren. Afgelopen week berichtte AUTOSPORT.NL nog over de successen van de Belgische kart kampioenschappen zoals de BNL en de BMC. Vanaf vandaag kan daar nog een kampioenschap aan worden bijgevoegd. De BNL Belgian Open, en ook hier heeft Boy Pijls van Karting Genk een groot aandeel in.bnl_bk_logo

Tekst: Philippe De Roeck

De BNL Belgian Open is een nieuw kampioenschap dat gaat om een samenwerking van Boy Pijls en de RACB. Dit nieuwe kampioenschap is de vervanger geworden van het vroegere Belgisch Kampioenschap, georganiseerd door de RACB.
De opzet blijft wel gedeeltelijk hetzelfde. In tegenstelling tot de BNL en BMC zijn hier enkel de KF en de KZ klassen toegestaan.

Tijdens het weekend van 5 en 6 mei, zal de aftrap gegeven worden op de thuisbasis in Genk waarna het op 20 en 21 oktober richting de Belgische Ardennen gaat voor de afsluitende wedstrijd op het circuit van Spa-Francorchamps.
Er zal gereden worden in 5 klassen. De Parilla/Micro Max is er  voor de allerkleinste maar ook de KF5, KF3 en KF2 zullen aanwezig zijn. De schakelkarts tekenen present in de KZ2 !

Iedere wedstrijddag zal bestaan uit één chrono en twee wedstrijden. Zowel op zaterdag als op zondag vallen er dus punten te scoren. Op vrijdag zal er getraind kunnen worden en krijgt iedere rijder zijn banden toegewezen. Op zaterdag is er dan de eerste kwalificatie en finale één en twee. Terwijl dit op zondag net hetzelfde is. Ook één kwalificatie en finale drie en vier.

Voor meer info en registratie kan u terecht op de website van de BNL Belgian Open. www.bnlbelgianopen.com

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet