DKM

Internationaal: Wie zal Duits Kampioen worden in 2012

Afgelopen jaar, kende het Formule 1 circus zes Duitse deelnemers. Met Vettel als wereldkampioen, kan het niet anders dat Duitsland een rijke kartgeschiedenis heeft. En daar heeft de Deutsche Kart Meisterschaft (DKM) zeker een groot aandeel in. Ook dit jaar, komt de DKM met een mooie kalender en enkele zeer aantrekkelijke prijzen naar buiten. AUTOSPORT.NL zet alles even op een rijtje.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Het Duits kampioenschap zal dit jaar opgedeeld worden in drie klassen.
Voor de automaten zijn er twee kampioenschappen. De DKM, een klasse waarin gereden wordt met de KF1 motoren en de junioren komen uit in de DJKM (Deutsche Junior Kart Meisterschaft) een klasse met de bekende KF3 motoren. Ook is er dit jaar weer plaats voor de DSKM (Deutsche Schalt Kart Meisterschaft). Dit is de klasse voor de KZ2 of te wel te schakel karts waar vorig jaar de Nederlander Jorrit Pex de titel pakte.

jorrit_pex_ampfing

Het Duits Kampioenschap Karting zal in 2012 uit vijf wedstrijd weekends bestaan.
In het weekend van 20-22 maart, zal het kampioenschap opgang geschoten worden in Kerpen. Een maand later, tijdens het weekend van 25-27 april strijkt het DKM circus neer in Wackersdorf. Hierna gaat het richting Ampfing tijdens het weekend van 15-17 juni. In Hahn zal tijdens het weekend van 17-19 august de voorlaatste wedstrijd plaatsvinden waarna de apotheose van het DKM plaats zal vinden op het Horensberg circuit in het Belgische Genk en dat in het weekend van 12-14 oktober.

Uiteraard gaan de beste piloten met mooie prijzen naar huis.
De snelste piloot van de DKM,en de DSKM zullen uitgenodigd worden voor de selectie van de ADAC Foundation of Sport, al is dat voor de DSKM nog niet helemaal zeker.. De winnaar van de DJKM, krijgt een uitnodiging voor de BMW Talent Cup.  De winnaar van iedere klasse, krijgt  droogweer banden voor het seizoen 2013 gratis aangeboden door Bridgestone. De top drie van zowel de DKM, DJKM als de DSKM zullen een gratis inschrijving krijgen voor het seizoen 2013.
Tijdens de vijf wedstrijd weekends, kunnen alle deelnemers van alle klassen ook nog eens 12 sets slicks winnen.

photo_08-10-11_16_39_53_1

Meer informatie is te vinden op de website van de DKM: http://www.kartsport.de/dkm/

Afspraak dus op 22 maart, voor de eerste wedstrijd van het Duitskampioenschap karting in Kerpen !

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet