Diversen

Diversen: Simone Bouwhuis naar Koen Karting

Simone Bouwhuis heeft begin deze week, een contract gesloten met William Koen, importeur van Lewis Hamilton karts. De 18 jarige Drunense toont zich erg opgetogen na het tekenen van de deal. Simone zal uitkomen op het LH2 chassis, in combinatie met een Vampire motor in de VT250 klasse.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto: Simone Bouwhuis

koen20contract2000111

Na een mooi seizoen in 2011 waar ze zevende werd in de eindstand van het GK4 kampioenschap ging de bal snel aan het rollen. “William Koen had mijn Vampire motor al in onderhoud, de contacten waren er dus al. Na het vorige seizoen, vroeg hij me of ik interesse had om het KenK kartteam te komen versterken. Uiteraard hoefde ik hier niet lang over na denken.”

Vorig seizoen had Simone geen team ondersteuning, bovendien waren de trainingsmogelijkheden gedurende het seizoen beperkt. Met een team als KenK  Karting, zullen de trainingsmogelijkheden veel uitgebreider zijn.
“Ik was onder de indruk van de professionaliteit van het team, met William als de spreekwoordelijke spin in het web, Wim en Anthony als waardevolle ondersteuning, en Raimo van den Boom als expert op gebied van datalogging en frametechniek.”

Het doel voor 2012 is voor de jonge Nederlandse duidelijk.
“We hopen op een plaats in de top drie en dat zou mogelijk moeten zijn.
Het GK4 kampioenschap is een erg sportieve klasse, wij rijden met verschillende motoren. Maar door de strenge regelgeving zijn al deze motoren aan elkaar gelijkgesteld.”

Simone,  begon haar kartcarrière in de Honda Cadet klasse, van daaruit ging het naar de World Formula. Afgelopen seizoen reed ze met de Vampire op een Kombikart chassis, welke ze nu dus zal omruilen voor de Lewis Hamilton Kart. “Al deze jaren heb ik steun gehad van mijn sponsors, Pioneer, Toshiba, Bosch en Autobedrijf van Mossel, maar ook van mijn vrienden, familie en fans. Ik wil hen graag bedanken voor alles wat ze voor me gedaan hebben.”


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet