Belgian Max Challenge (BMC)

Belgisch: BMC Kampioenschap zonder DD2 Klasse

Alle kart organisaties zijn in volle voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Zo ook Karting Genk. Komend seizoen zal er uiteraard weer een BMC en BNL kampioenschap georganiseerd worden. Boy Pijls geeft een woordje uitleg.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto: Michael Melis

Veel wijzigingen zijn er niet. Opvallend is wel dat de DD2 klasse, geen onderdak meer zal vinden in het BMC. Vorig jaar was het deelnemers veld erg uitgedund, Christophe Raymakers kroonde zich kampioen maar dit jaar zal hij en anderen opzoek moeten gaan naar een ander kampioenschap. “In de BMC zal de klasse DD2 niet meer rijden. We leggen de DD2 focus volledig op het BNL kampioenschap met 2 WF tickets en 1 Master ticket.” Aldus de Boy Pijls van Karting Genk.

4

Afgelopen jaar, werd er ook sterk geïnvesteerd in de Micro Max klasse en met resultaat ! “De jonge piloten zijn de basis voor de komende seizoenen. Als we hen niet kunnen binnenhalen, zullen we over enkele seizoen met een te kort zitten in alle raceklasses.” Dus wordt er ook dit seizoen weer een oplossing aangeboden.
“De klasse Micro Max blijft ook dit jaar super voordelig. Een wedstrijd dag zal slechts 50 Euro kosten” Aan de jonge garde dus om te tonen wat ze waard zijn.

Uiteraard vallen er dit jaar ook weer WorldFinals tickets te winnen en dat in zowel het BMC en BNL kampioenschap. In de Belgian Max Challenge worden de tickets aangeboden voor de winnaars van de Rotax Junioren en Rotax Senioren. Voor de Belgian New Leading series kunnen zowel de winaars van de Rotax Junioren, Rotax Senioren en de Rotax DD2 Master als de eerste twee piloten van het DD2 veld.
Voor beide kampioenschappen maakt het verder niet uit, uit welk land je komt.

Er waren de laatste tijd ook wat vragen rond de Micro Max klasse.
Zo zouden de Nederlandse talentjes in de Micro Max en Mini Max niet in het BMC kunnen deelnemen omdat piloten die jonger zijn als 13 jaar enkel in hun eigen land mogen rijden. Uiteraard is de organisatie hier druk over aan het spreken.
“27 januari zitten de KNAF en de RACB samen om dit te bespreken” Vertelt Boy Pijls
Meer nieuws hierover volgt later.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet