Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Karting: Priscilla Speelman overweegt overstap autosport na titel Superkart Series

priscilla_speelman_assen_1

Na een zeer enerverend seizoen met veel ups and downs, heeft Priscilla Speelman na een werkelijk ‘thrilling’ weekend tijdens de finaleraces in Assen het kampioenschap binnengehaald in de Superkart Series. De snelle dame wil nu ook gaan testen in de autosport.

Tekst en foto’s: PR

Nadat Priscilla Speelman in de eerste race met een tweede plaats reeds op kampioenschapskoers lag, sloeg het noodlot toe en begaf haar motor het in de laatste bocht voor de finish en kon zij met veel kunst en vliegwerk met een stilgevallen kart toch nog op een derde plek de finishvlag pakken.

Spanning
Omdat haar voorsprong in het kampioenschap hierdoor werd teruggebracht tot 23 punten op de nummer 2, Jurgen Reinke, hoefde zij dus slechts te finishen in de laatste race mocht haar Duitse concurrent als eerste eindigen. Deze race was werkelijk erg spannend, aangezien Speelman reeds in de eerste ronde uitviel met koppelingsproblemen. Maar dankzij geweldig reparatiewerk van het RedSpeed team van John Riley wist men haar weer op de baan te krijgen. Dat deed Speelman iets te enthousiast bleek even later, want het leverde haar een drivethroughpenalty op.
Ondertussen leek het erop dat Reinke het kampioenschap binnen aan het halen was. Echter ook voor hem sloeg het noodlot toe. Zijn DEA motor hield ermee op. Met grote verbazing zag Speelman haar concurrent de pits in rijden en realiseerde zich op dat moment dat het kampioenschap binnen was.

priscilla_speelman_met_wim_euwen

Testen in de autosport
Speelmans racetoekomst ligt voor volgend jaar nog helemaal open. Haar studie aan de TU Delft (lucht- en ruimtevaarttechniek) gaat de komende maanden even voor. Maar de winterperiode gebruikt Speelman om te testen in de autosport en het bezighouden met het zoeken naar sponsors om de eventuele overstap te kunnen maken. Mocht dit niet lukken, dan heeft Priscilla Speelman in ieder geval al een aanbieding op zak om verder in de Superkarts te gaan racen. Tevens is de snelle dame wederom geselecteerd voor een test bij Volkswagen Motorsport op het circuit van Oschersleben op 9 en 10 november aanstaande.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet