DKM

Internationaal: Nederlands 1-2tje in DKM te Oschersleben

Krap een week na de World Cup in Genk waren veel Nederlanders alweer actief in het Duits Kampioenschap dat verreden werd in Oschersleben. Het is de een na laatste ronde van het kampioenschap alweer waar de Nederlanders Kevin Leijtens en Jorrit Pex een 1-2tje bemachtigden in de KZ2 finale en Stan Pex een tweede positie greep in de KF3 klasse.

Kim Oomen was met een tweede positie de snelste Nederlander in de KF3 klasse achter de Duitser Tim Zimmerman na de series. Stan Pex moest het toen nog doen met een vijfde stek. In de sprint wedstrijd moest Oomen iets toegeven en kwam niet verder dan een vierde positie terwijl Pex consolideerde op een vijfde positie. Joel Affolter kwam terug tot in de top-10 met een negende positie. Stan Pex kende een sterke finale, waar de jongste uit de Pex familie een tweede posistie in de wacht sleepte. De Brit Collum Ilot werd voor het Nederlandse Keijzer Racing eerste. Oomen viel uit.

In de series van de KZ2 (DSKM) klasse domineerden de Nederlanders. Jorrit Pex was voor Verdi Geurts en Kevin Leijtens de snelste. Verder domineerden de Nederlanders met Yard Pex, Milan Dontje en Indy Dontje in de top-10. Jorrit Pex kwam voor Kevin Leijtens als winnaar over de streek in de sprint wedstrijd. Yard Pex werd vierde terwijl Rob Olierook netjes terugkwam tot een zesde positie. In de finale wist Kevin Leijtens het weekend definitief naar zich toe te trekken. Hij won voor Jorrit Pex. Yard Pex eindigde met een vierde positie net buiten het podium, verder maakte Rob Olierook (6de), Indy Dontje (7de) en Verdi Geurts (9de) de top-10 compleet.

Ook de KF2 klasse kwam uit in het Duitse Oschersleben. Hier won Marvin Kirchöfer voor rick Nadin. Joey Elkerbout, de enige Nederlander in deze klasse werd 18de met team Maddox.

Video: "Dobla Racing/RAC grijpt overwinning met Kevin Leijtens"Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet