Diversen

Internationaal: Exclusief interview Rick Dreezen

wskgenk100508578

Rick Dreezen, de officiële fabriekspiloot van Tony Kart, is helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Wat de plannen zijn zegt hij exclusief tegen AUTOSPORT.NL

Tekst: Philip de Roeck

Net geen overwinningen.

Sinds 2010, rijdt Rick Dreezen rond in een Tony Kart.  Van Tony Kart is geweten dat ze volop aan de top meedraaien. En dat deed ook Dreezen. “We hadden vrij snel het goede ritme te pakken alleen de eerste wedstrijden brachten niet echt de goede resultaten” Door problemen met de motor, moest Dreezen de leiding in afgeven in Zuera tijdens een WSK Race. De andere zeven wedstrijden van de WSK series verliepen wel geheel volgens plan. “ Na de pech in Zuera, heb al de resterende wedstrijden op het podium gestaan alleen een overwinning ontbrak.”

Toch kan Dreezen terug kijken op een mooi seizoen. Hij heeft gestreden op een zeer hoog niveau, met grote namen als Jonathan Thonon en Marco Ardigo op de start grid. “Ik stond tijdens elke wedstrijd klaar om te winnen maar natuurlijk moet alles meezitten.”

Een drukke kalender.
Als fabriekspiloot van Tony Kart, heeft Dreezen een heel drukke kalender. “Dit jaar zal ik deelnemen aan de Wintercup, de eerste twee races van de WSK Master Series, de WSK Euro Series, Europees en Wereld kampioenschap, de WSK Champions Cup, de WSK Final Cup en de Supernationals in Las Vegas.

rickdreezen

Wereldkampioen worden!

Het materiaal is er en het talent is er. Maar natuurlijk moet alles nog mee zitten. Na een knap seizoen in 2010. Zijn de doelen van Rick Dreezen duidelijk.
“Mijn grootste doel dit jaar is om het wereldkampioenschap KZ1 te winnen. Omdat het op de Horensbergdam in Genk wordt gereden. Karting Genk is slechts 10 minuten rijden van mijn thuis. Ik heb mijn eerste rondjes in een kart gereden en mijn eerste overwinning op behaald. Het zou heel speciaal zijn om die wedstrijd te kunnen winnen. Ook al omdat het enige wat op mijn palmares ontbreekt een Europese of Wereldtitel is.” Ook het team zou hij graag helpen ontwikkelen en natuurlijk wil hij voor iedere race een zo hoog mogelijke klassering behalen.

Autosport?
Toen Rick nog in zijn Cadet kartje over Karting Genk scheurde, wou hij natuurlijk ooit in de F1 geraken. Maar die droom is opgeborgen. “Ondertussen heb ik een carrière in de autosport naast mij neer gelegd, omdat het zeer hard is in deze tijd om de nodige sponsors te vinden. Natuurlijk weet je maar nooit als er eens een dag komt dat er een interessante aanbieding uit de bus komt. Maar ik ben gelukkig nu met mijn status als professioneel kart piloot!”

Aan de top in de karting kom je niet alleen. Doorheen de jaren heeft Rick een hele entourage rond zich gebouwd. Hij wilt graag deze mensen bedanken. “Ik wil vooral mijn team Tony Kart bedanken voor de steun die ze mij bieden, en heel belangrijk zijn ook mijn ouders en familie, zonder hun steun en bijdrage had ik nooit gestaan waar ik nu sta. Ook wil ik mijn persoonlijke trainer Gaston Feyaerts bedanken, want hij zorgt ervoor dat ik conditioneel 100% in orde ben voor elke race!

Bezoek ook zeker een de zeer verzorgde website van Rick Dreezen of wordt fan hem op zijn Facebook pagina !


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet