WSK

Internationaal: Verstappen wint WSK Nations cup!

maxverstappen.jpg

Dé internationale afsluiting van het kartseizoen vond afgelopen weekend plaats op kartbaan La Conca nabij Lecce in Zuid-Italië, waar eerder Jordi van Moorsel Wereldkampioen werd tijdens de Rotax Grand Finals. Een week later was er weer Nederlands succes op La Conca, Max Verstappen won de WSK Nations cup nadat hij afzag van deelname aan  het CIK-FIA Asia Pacific KF3 Championship te Macau als gevolg van te weinig inschrijvingen.

In de KZ2 klasse was het Marco Ardigo die met de titel naar huis ging. Rick Dreezen greep een derde podium positie achter Toninelli Roberto. De winst in de KF2 klasse kwam in handen van Chris Lock, Sinan van der Raad werd hier voor Keijzer Racing 23ste. De aandacht in de KF3 klasse ging voornamelijk naar Max Verstappen vanwege zijn winst. Desalniettemin zette Maks van Meever een zeer knappe prestatie neer door als negende over de streep te komen tijdens de finale.

Afsluiting succesvol seizoen Max Verstappen
Max kan terugkijken op een succesvol seizoen, waarin hij voor het eerst als fabrieksrijder voor het Italiaanse CRG uitkwam. Een seizoen dat veel succes kende, maar ook enkele mindere kanten. Zo werd Max in Egypte nog uit de uitslagen geschrapt wegens gevaarlijk rijgedrag. De andere races, waarvan er velen gewonnen werden, of niet gewonnen maar dan toch bij de hoogste top gefinisht werd, maakten het seizoen succesvol. "Aan het begin van dit seizoen hadden we absoluut niet verwacht zo succesvol te zijn. Als je terugkijkt, hebben we vrijwel elke race op het podium gestaan. Ik ben daar erg blij mee." Aldus Max op zijn website verstappen.nl

Foto: Max Verstappen zegeveert eerder dit jaar tijdens WSK te Sarno (Italië)

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet