Diversen

GF2010: Qualifying heats verreden


klapper

Junior
In de qualifying heats van zaterdag moesten Gubbels en Affolter beginnen in groep A+D. De heren reden een hele sterke race. Gubbels wist na diverse inhaalacties 3e te worden, terwijl Affolter het met een vijfde positie moest doen. Hij is vooral bezig om niet in de second chance te komen.

In groep B+C waren het Blom en Van Moorsel die Nederland vertegenwoordigden. Blom startte derde en wist direct aan te sluiten. Hij viel later wel even terug naar de 7e positie, maar wist terug te klimmen naar de 4e positie. Een steady race voor het jonge talent uit Lochem. Van Moorsel reed ook een prima race en klimt naar de 8e positie. In het algemeen klassement klimt hij daarmee van 60 naar 36. Dit is genoeg om met de second chance mee te doen. Hij moet dus flink zijn best doen. Blom start op een prachtige derde plaats in de finale. Gubbels op 5 en Affolter op 19. Alle kansen liggen nog voor het oprapen.

dave

Senior
Drama in de qualifying heat met groep A+D. Beide Nederlanders Van Splunteren en Van Bergeijk rijden elkaar eraf en staan lang stil einde rechte stuk en vallen hierdoor ver terug. Van Splunteren reed zelfs 33e. Maar weet terug te klimmen naar P24. Jeffrey van Bergeijk komt ook sterk terug op P26. Of zij nog door mogen rijden? Dit wordt nog spannend!

Ook vandaag is Mats van den Brand weer het botsautootje waar de rest tegen aan botst. Steeds krijgt hij tikken van achter en rijdt op een 11e positie. Roy Curfs rijdt op een teleurstellende 25e positie. Curfs stuurt tegen het einde van de race zijn CRG terug naar de 19e positie. Van den Brand zakt twee plaatsen terug naar P13.

DD2 Masters
Na een prachtige qualifying heat van de DD2 Masters weet Dennis Kroes na een aantal superacties de wedstrijd op zijn naam te schrijven. Hij heeft nu superveel kansen morgen de pre-finale en, nog belangrijker, de finale te winnen! Zal Kroes opnieuw hier in La Conca wereldkampioen worden? Carl Cleirbaut, uitkomend voor België, wordt op zijn verjaardag zevende. Johnny van der Sanden, van de Digitale Drukker, wordt 14e. Erg teleurstellend vindt hij zelf.

kroes

DD2
In de A + D klasse van de DD2-ers rijden geen Team The Netherlands rijders. Wel rijdt Nederlander Maik Barten. Hij komt uit voor Team Belgium en rijdt lang op P1. Daarna is het continue stuivertje wisselen tussen P1 en P2. Later zakt Barten terug, maar finisht op een mooie derde positie.

Bij de B+C groep is er in de eerste hairpin na de start een crash. Hierdoor schuift Roy Bakker naar voren naar een zevende positie en Geerts rijdt op de tweede positie. De nummer een rijd 3 seconden voor hem en de nummer drie vlak achter hem. Hij kon deze niet meer afhouden en wordt ingehaald. Hij finisht dus derde. Roy Bakker weet nog een aantal plaatsen naar voor te rijden en wordt vijfde.

Live timing

Tekst: Sebas de Reus
Foto's:
Fotogeplaatst.nl 
Twitter: @Fotogeplaatst
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet