Diversen

GF2010: De eerste series zijn verreden; heftige gevechten

img_1871

Junior
Zoals gezegd begonnen vandaag de eerste qualifying heats. Als eerste op de baan was Junior groep A + B. In deze groep zaten Gubbels, Blom en Affolter. Blom en Gubbels startten beide vanaf de derde rij op de startgrid. Op de vierde rij stond Joel Affolter naast een Japanner. De start van de eerste groep junioren was chaotisch. Eerst was er al een afgebroken start en vervolgens klappen er een hoop rijders na de herstart op elkaar. Op P1 startte een snelle Spanjaard die vervolgens achterop de baan crasht en achter aan moet sluiten. Hierdoor komt Joel op 3 en Dave op 4. Kevin Gubbels zakt iets terug en finisht zesde. Bij deze groep zitten de Nederlanders er dus goed bij!

In junior groep C + D start alleen Jordi van Moorsel als Nederlander. Ook hier is na een herstart een startcrash. Helaas is Jordi bij deze crash betrokken en moet ook vanaf achteraan weer opnieuw beginnen. Hij zakt hierdoor terug naar de 23ste positie en begint met een inhaalrace. Helaas staakt deze bij P20. Jordi moet dus alles uit de kast halen om er bij te blijven.

Senior
Nog voor de start bij de groep A + B is het al een zootje. In de achterhoede zijn er al voor de start enkele rijders die bij het formeren boven op elkaar rijden en dit veroorzaakt direct een herstart. De chaos op de baan in de race in niet normaal. Gigantisch veel klappers en rijders die veel fouten maken. Mats heeft wat aanvaringen met een Amerikaan die door laatst genoemd veroorzaakt werden. Mats weet toch tiende te finishen dus hij houdt de schade beperkt.

Bij de race van groep C + D is wonderbaarlijk geen herstart nodig. De eerste paar rondes gaat het allemaal prima zonder bijzondere gebeurtenissen. Tot dat er een van de rijders spint en een vrouwelijke Japanese deelnemer frontaal op die kart rijdt. Dit zorgt voor een ‘full course yellow’ en dit houdt aan voor een ronde of 4. De Japannees wordt afgevoerd op een brancard met een nekkraag om. Voor alsnog lijkt het niet bijzonder ernstig. Nadat het veld weer losgelaten wordt met een groene vlag vliegt Van Bergeijk over de baan. Hij haalt de een na de ander in en dit brengt hem een derde eindpositie. Voor hem reden twee Canadezen die beide langzamer waren dan Jeffrey van Bergeijk.

DD2 Masters
Bij de DD2 Masters start Kroes op een vierde positie maar weet dit niet lang vol te houden. Hij heeft duidelijk problemen met de grip van de kart en valt langzaamaan terug naar P6. Ook Johnny van der Sanden zakt ietsje terug, maar het gaat prima. Later krijgt Dennis Kroes grip in de banden en weet hij zijn Haasse kart terug naar een tweede positie te rijden. Hij finisht dus tweede. Van der Sanden finisht op een 9e positie, maar toont wel dat hij snelheid heeft.

DD2
In groep A + B start Geerts op een tweede plaats achter de Canadees Daniel Moran. De start van deze groep gaat prima, maar als snel wordt duidelijk dat Geerts wat problemen heeft. Hij zakt steeds iets verder terug. Later krijgt hij weer wat grip en rijdt hij terug naar de tweede positie, maar zakt helaas weer terug naar een teleurstellende twaalfde positie.

Groep C + D start met de Nederlander Roy Bakker. In deze race is Roy Bakker vrijwel direct uitgeschakeld met problemen. Maik Barten die uitkomt voor België, maar toch Nederlander is, finisht op een sterke tweede positie.

De tweede races starten direct na de DD2-ers en zullen de groepen door elkaar gehusseld worden

Live timing

Tekst: Sebas de Reus
Foto's:
Fotogeplaatst.nl 
Twitter: @Fotogeplaatst
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet