Diversen

GF2010: Nederlanders goed onderweg in Italië

jordi

De dag begint vroeg vandaag. De rijders moesten vroeg in de ochtend de transponders ophalen. Inmiddels zijn de eerste ‘non qualifying’ trainingen begonnen. Dave Blom en Joel Affolter zaten in de eerste groep en mochten om 8.05 de baan op. De tijden gingen direct goed en Joel laat al snel zien dat hij er voor gaat. Ook Dave Blom is razendsnel onderweg. Joel rijdt de snelste tijd (51,563) in deze sessie. Blom rijdt zichzelf naar een vierde positie en Kevin Gubbels sluit de top 6 af. Jordi van Moorsel rijd in de groep met oneven nummers en wist daar de achtste positie te pakken met een tijd van 51.609. Als hij deze tijd in de groep van de andere Junioren had gereden was hij sneller dan Dave Blom. De jonge Hollanders zijn dus goed onderweg!

Tekst: Sebas de Reus
Foto's:
Fotogeplaatst.nl

In de eerste ‘non qualifying’ sessies van de Senioren rijdt Jeffrey van Bergeijk in de groep met oneven nummers. Hij komt moeilijk op gang en bleef een beetje rond de 10e tijd hangen. Als een diesel begint Jeffrey op te warmen en rijdt hij naar een prachtige vijfde positie. Hij staat daar tussen Francisco Darder (Argentinie) en Paulo Pereira (Portugal).

Bij de even nummers is het Roy Curfs laat meteen zien dat hij snel is. Hij rijdt de eerste tijd. Een tijd lang wordt hij gevolgd door Aavo Talvar die uiteindelijk ook de tweede positie pakt. Mats van den Brand schommelt in en uit de top 3, maar sluit uiteindelijk af met een achtste tijd. Joey van Splunteren kende ongetwijfeld problemen. Hij reed de 24e tijd.

Inmiddels zijn de DD2 Masters onderweg en weet Dennis Kroes ook meteen de toon te zetten door direct in de top 3 te rijden. Johnny van der Sanden, die voor het eerst mee doet aan de Grand Finals, zit sterk in de top 10. Ook Carl Cleirbaut die voor Team België rijd is heel goed bezig. Hij staat lang op de tweede positie, maar zakte iets terug naar een vijfde positie. Dennis Kroes wordt uiteindelijk zesde en Johnny van der Sanden dertiende.

De oneven DD2 rijders reden hun eerste sessie rond 09.45. Roy Geerts gaat als een speer en noteert de tweede tijd in deze sessie. Roy Bakker rijdt de zevende tijd. Al met al een prima sessie en later in de ochtend rijden ook zij de tweede sessie van de dag.

Vanmiddag is het tijd voor de eerste echte kwalificatie sessies.

Live timing

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet