Diversen

GF2010: Goed gevoel bij Nederlanders tijdens trainingen

johnny

De eerste trainingsessies zitten erop! De mannen hebben vandaag hun eerste rondes gereden op hun splinternieuwe kart, die zij gister hebben verkregen door middel van een loting.

Tekst: Sebas de Reus
Foto's:
Fotogeplaatst.nl

Live op de hoogte gehouden worden vanuit Italië? Volg @Fotogeplaatst via Twitter

De Junior-rijders zijn erg positief over het circuit en de kart. Dave Blom zegt: “De kart voelt goed aan en het circuit is geweldig!”. Ook Joel Affolter is tevreden en verteld: “Ik heb hier 4 weken geleden ook getraind op de Sodi-kart, dus ik hoop daar mijn voordeel uit te halen.” Ook Jordi van Moorsel en Kevin Gubbels hebben hun ronden gemaakt en konden prima meekomen met de snelle rijders. Dit beloofd nog wat!

Johnny van den Sanden, die in de DD2 Master klasse uitkomt, had gister bij het opbouwen direct problemen met de remmen. De remstang was te kort dus deze moest verlengd worden, maar daardoor bleef de remstang op de cilinder hangen. Vandaag is dit opgelost; “Ja, de kart remt prima en ik heb geen problemen gekend in de trainingen.” aldus een positieve Johnny van den Sanden.

Morgen rijden alle rijders voor het eerst met een transponder. Dan zullen wij ook kunnen zien wat de jongens rijden en hoe goed ze ervoor staan.

Uiteraard volgt er morgen meer nieuws!

Live timing (vanaf morgen)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet