Diversen

Diversen: Minicursus Strijen; Juffrouw Michelle geeft les

strijen_minicursus

Zondag 14 november was de eerste dag van de minicursus van SHW op Strijen. Na een introductie van onze secretaris Erwin Kuiper mochten de rijdertjes laten zien wat ze konden op de baan.

Tekst & foto: PR

De tien rijders die nog nooit buiten hadden gereden mochten als eerste proberen Mike Stok te volgen, maar dat was best wel lastig op de natte buitenbaan. Links en rechts schoten ze van de baan. Maar met vereende krachten werden de karts weer op de baan geduwd om verder te gaan. De elf overige rijders hadden afgelopen jaar al wat ervaring opgedaan en konden de voorrijder iets beter volgen. Maar om met een kart op slicks, toch vol te blijven rijden is een kunst die de kinderen tijdens de cursus geleerd gaat worden.

Binnen kregen de kinderen les van Michelle Schultz. Bij haar leren de kinderen in de lessen wat de verschillende vlaggen betekenen, welke regels er zijn, wat de ideale lijn is en wat je moet doen bij pech op de baan. Voor de ouders zal er in de volgende lessen aandacht zijn voor de techniek en wedstrijdregels. Want karting is een team sport waar de rijder en monteur (ouders) op elkaar ingespeeld moeten zijn.

Ondanks dat het fris was en de baan erg nat, hadden de kinderen en monteurs er veel zin in en is de eerste dag dan ook succesvol verlopen. Over twee weken, 28 november, is de tweede cursusdag. Mochten rijders alsnog willen meedoen dan is dat mogelijk.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet