Diversen

GF2010: Dennis Kroes vol vertrouwen naar Grand Finals in Italie

Het afgelopen jaar won Dennis Kroes zowel de Nederlandse als de Europese titel bij de DD2 Masters. Volgende week hoopt Dennis tijdens de Grand Finals in Italie zijn 3de titel van het seizoen te pakken,de triple dus!

Vol vertrouwen blikt Dennis vooruit: "Als je rijdt moet je altijd voor het hoogste gaan en dat ga ik dan ook doen in La Conca met de Grand Finals. Zeker na het afgelopen jaar waarin ik dankzij Kartshop Amsterdam en Team Kroes de kans kreeg om optimaal te presteren wil ik dat ook met een mooi resultaat afsluiten. De kans om Wereldkampioen te worden krijg je tenslotte niet vaak. Ik verwacht veel goede rijders, zeker vanuit Canada, Zuid-Afrika en Amerika, het zal dus erg zwaar worden maar dat is het altijd op zo een groot internationaal evenement.”

grandfinals081130598
Dennis Kroes in 2008 in La Conca na het behalen van de wereldtitel.

“Ik zit dit jaar in een heerlijk ritme, had elke wedstrijd de snelheid om voor de winst te gaan en wat mij betreft blijft dat zo tot en met volgende week zondag. Het is gewoon zaak de trainingen goed aan te pakken en voor de belangrijke kwalificatie alles op orde te hebben.”

“Leuk om weer eens op een Haase kart te rijden die dit jaar voor het eerst wordt geleverd voor de DD2 Masters. Ik weet niet hoe deze karts nu sturen maar heb er in 2007 en 2008 nog twee Europese titels mee behaald. Jorn en Anna Haase ken ik erg goed dus het zal weer erg gezellig worden. Dat we net als in 2008 weer op La Conca rijden en ik hier toen de Wereldtitel pakte maakt het allemaal alleen nog maar specialer.”

“Maar het verleden telt niet meer als we het circuit oprijden, dan moet ik op zoek naar nieuwe resultaten en die weer opnieuw proberen af te dwingen. Ben benieuwd wat het weer doet, ook al ligt het behoorlijk zuidelijk het blijft Europa en momenteel is het er warm maar weet nog dat het toen soms stervenskoud was.”

“We vliegen met zes personen van Team Kroes naar Italie om te genieten van het evenement waaronder Chris Groen en Etienne Goossen die mijn kart zullen prepareren.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet