Diversen

Diversen: Rollen omgedraaid tijdens monteursrace Genk

monteurs_1

Afgelopen weekend vond in Genk naar jaarlijkse gewoonte de Mecaniekers koers plaats. De monteurs, mochten voor één keer plaats nemen achter het stuur en de piloten, probeerde de karts zo goed mogelijk af te stellen voor hun monteurs. Ook voor de recreanten was dit een leuke manier om het seizoen af te sluiten.

Tekst & foto's: Philippe De Roeck

Zaterdag namiddag, werden er in de namiddag al trainingen georganiseerd maar zondag was het “Race-Day”. Er werd gereden in 4-klassen: er was een klasse voor de automaten, één voor de geschakelde karts en dan waren er nog de veteranen automaat en de veteranen geschakeld. De weersverwachtingen waren goed, men gaf droog weer maar het zou koud worden. De trainingen ’s zondags morgen werden dan ook in droge omstandigheden verreden maar na de rijders briefing, begonnen de eerste druppels te vallen.

Om 11.40 uur, mochten de veteranen aan hun wedstrijd beginnen. De baan was niet nat genoeg voor regenbanden, dus werden de slicks boven gehaald. Tijdens de wedstrijden, werd de regen heviger en heviger en was het nog erg moeilijk om de kart op de baan te houden. Toch zagen we leuke wedstrijden en werd er mooi strijd geleverd. Mario Van Woerden won het dagklassement bij de Veteranen automaat voor Sascha Moll en Raf van Mieghem. Ludwig Szymkowiak was de beste DD2 veteraan. Bij de schakel veteranen, won Patrick Slijpen gevolgd door Eddy Bens en Rob Meul.

monteurs_2

De karts met versnellingsbak, reden ook hun wedstrijden. Daar was het Niels Van Haandel die als eerste het podium mocht beklimmen. Op een mooie 2e plaats eindigde Steven Geurts voor David Biekens.

Totale chaos bij de start van de eerste wedstrijd voor de automaat klasse (waar ook de DD2 in mee reed, weliswaar in een apart klassement). Iedereen stond klaar met slicks, maar het begon erg hard te regenen net voor de start. De monteurs, deden hun werk zo snel mogelijk. De regenbanden lagen er erg snel op, maar de meeste monteurs hadden wel wat meer werk. Indien de tijd het toe liet moest de voorkant breder en de achter smaller.

Ingo Schepers, was outstanding tijdens race 1. Hij stuurde zijn Zanardi als eerste de meet over gevolgd door zijn teamgenoot Ian Gepts. Echter was het Ian Gepts, die Schepers passeerde in de laatste race, en zo de grootste beker mocht meenemen in het DD2 klassement.

Ramon Rietveld was de beste in de automaat klasse hij won na spannende wedstrijden voor Christophe Claes, Kris Kegels en Martijn Buijs.

Het seizoen zit erop, de karts kunnen aan de kant gezet worden en de piloten kunnen hun winterslaap in gaan. Ook voor de monteurs was het een zwaar jaar geweest maar zij hebben toch ook hun pleziertje gehad tijdens deze Mecaniekers koers.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet