Diversen

Diversen: Jarno Benedik blikt terug en kijkt vooruit

chronoberghem101017019

Jarno Benedik, de rappe piloot die vorige seizoen bij het GKS team van Paul Lemmens reed, maakt de overstap van Mini Max naar Junior Max bij KSG Racing. Hij zal naast verschillende binnenlandse competities ook op Europees niveau actief zijn tijdens de EuroMax.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Dit jaar, reed Benedik het Nederlands en Belgisch kampioenschap Rotax Max. Ook reed hij het BNL Kampioenschap mee. Samen waren dat 14 wedstrijden en 10 maal, mocht de rappe coureur uit Schimmert het podium beklimmen.

Pech
In het Nederlands kampioenschap, won hij de 3e manche en ook in het Belgisch kampioenschap zag het er goed uit na een hele reeks 2e plaatsen. Vol vertrouwen trok hij naar de voorlaatste meeting in Mariembourg. Maar pech gooide roet in het eten. “ We kwamen enkelen honderden toeren te kort” verklaarde zijn oom en monteur Jael Benedik. “ Het bleek mijn fout te zijn, ik had het membraam in de benzine pomp verkeert om er in gezet, waardoor de motor niet lekker liep”. Maar toch, zelfs met een slecht lopende motor, reed Jarno naar een 2e plaats. “Hadden we die pech niet gehad, dan zou de laatste manche, twee weken in Genk, heel anders zijn verlopen” Maar daar stuitte hij op Stan Pex. Het Belgisch Kampioenschap, sloot hij als 2e algemeen af.

bnlgenk100808204

Volgend jaar
Na de Mini Max, volgt de Junior Max. Alweer een stapje hoger, alweer wat meer concurrentie. “We zijn al volop aan het testen met de Junior Max en het bevalt ons erg goed” vertelt Benedik. “Ook hebben we de overstap gemaakt naar KSG Racing, we blijven dus wel trouw aan het Birel chassis waarmee we ook het Europees Kampioenschap gaan rijden.”(Met de eerste wedstrijd in Genk). Hopelijk kan Benedik volgend jaar echt laten zien wat hij waard is en de concurrentie op een hoopje rijden. Wij wensen hem alvast alle succes.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet