Diversen

Diversen: Bas Lammers over de "Ciao Thomas Knopper Memorial Race"

kerpentkm101031693

Bas Lammers werd op het allerlaatste moment bevestigd voor de Thomas Knopper Memorial Race te Kerpen en kreeg toestemmen van de fabriek om mee te doen. Bas doet zelf verslag van het bijzondere weekend in Kerpen;

Donderdag
Donderdagmiddag waren de monteurs Cash en Marco van Intrepid net aangekomen op het circuit van Kerpen in Duitsland na een lange reis van 1130 kilometer. We hadden van tevoren afgesproken dat we donderdag middag aanwezig moesten zijn om de tent op te zetten en de karts klaar te maken, want de vrije trainingen begonnen op vrijdag.

Nadat we de tent opgezet hadden, toen wij klaar waren met de spullen uitladen kregen we een bakje koffie van het team Dobla. Er werd ons aangeboden, als we honger hadden of we wilden wat drinken konden we het bij hun halen gedurende het weekend. Wat heel erg lekker was, bedankt Arthur en team Dobla!

Het was een fijn gevoel om weer in het bekende Nederlandse kartwereldje te zijn. Omdat wij de laatste jaren heel druk bezig zijn met de internationale wedstrijden komen wij er niet meer aan toe om wedstrijden te rijden in Nederland. Dit weekend was een leuke hereniging met de Nederlandse fans, vrienden en rijders!

Toen we klaar waren met alles besloten we om lekker vroeg naar het hotel toe te gaan zodat we lekker konden gaan eten en daarna vroeg naar bed te gaan want de jongens hadden er een lange dag opzitten!

Vrijdag
Vandaag begonnen de vrije trainingen van het Ciao Thomas Knopper Memorial race. Het weer was goed gestemd en de lucht was vrij helder. Er werden 5 sessies van 15 minuten gereden. We hebben ons vandaag vooral gericht op het inrijden van de motoren, karts en het verkennen van de baan. Het was ongeveer 2 jaar geleden dat ik hier voor het laatst had gereden. Als je op deze baan rijdt krijg je de kriebels in je buik. Het is echt een hele mooie baan om te rijden. De baan gaat tegen de klok in, iets wat wij totaal niet gewend zijn. Door de ligging van de baan is dit ook nog eens een hele technische baan!

We waren zeer tevreden over het verloop van de dag. De karts voelden goed aan en de motoren ook. Nadat de vrije trainingen verreden waren besloten we de karts na te kijken en schoon te maken op eventuele gebreken. Toen we dat gedaan hadden besloten we naar het hotel toe te gaan.

We hebben heerlijk gegeten en daarna was het bedtijd!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet