Diversen

PERSBERICHT: Rinus van Kalmthout tweede van Nederland in NK viertakt cadetten

rinus_finale_race_berghem_4-takt_011

Rinus van Kalmthout heeft afgelopen weekend met succes zijn kartloopbaan bij de viertakt cadetten afgesloten. De talentvolle racer uit Hoofddorp veroverde in Berghem twee tweede plaatsen. Ook in het eindklassement van het Nederlands kampioenschap bekleedt de 10-jarige zoon van BOSS GP-coureur Marijn van Kalmthout de runner-up positie. Rinus zal volgend jaar doorgroeien naar een hogere kartdivisie.

Tekst en foto's: PR

Hoewel Rinus van Kalmthout pas anderhalf jaar kart, maakt de jeugdige Noord-Hollander een snelle progressie door. Dit seizoen manifesteerde hij zich continu in de top. Tijdens de in totaal 14 verreden NK-manches, denderde Rinus liefst twaalf keer naar het podium. Met in totaal één zege, negen tweede plaatsen en tweemaal de derde stek, mag hij van een geslaagd jaar spreken.

Poleposition pakken
Ook tijdens het laatste kartweekeinde van de NK viertakt voor cadetten toonde Rinus van Kalmthout zijn racecapaciteiten. Op het Brabantse asfalt van zijn thuisbaan Berghem pakte hij in het 27 karters tellende deelnemersveld de poleposition. De Hoofddorper kon uitstekend overweg met de natte weersomstandigheden en zette in de kwalificatie gedecideerd de rapste ronde neer.

rinus_berghem_actie

Prijzenkast
Tijdens de twee races had Rinus van Kalmthout de pech dat zijn kart wat motorvermogen te kort kwam. Ondanks dit mechanische euvel wist hij zich beide manches riant naar het podium te racen. Met twee tweede plaatsen vulde Van Kalmthout junior zijn toch al goed gevulde prijzenkast met een nieuwe bokaal. Een ander Hoofddorps karttalent Quirijn van Beek reed ook een sterk seizoen en behaalde uiteindelijk een derde plaats in het kampioenschap.

Sprong in het diepe
Hoewel Rinus pas net 10 jaar is, maakt hij volgend jaar toch al een flinke stap voorwaarts. Hij maakt dan de overstap naar de minimax tweetakt. In die kartklasse, racen jongens en meiden tot 14 jaar, die reeds over meerdere jaren ervaring beschikken. Rinus wil in 2011 middels deze klasse veel weerstand opbouwen en een sloot ervaring opdoen. Daarnaast zal hij in Nederland, België en Duitsland de nodige kartkilometers maken in de viertakt World Formula klasse, waaraan ook karters tot een leeftijd van 14 jaar zullen deelnemen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet