Diversen

Internationaal: Snelheid Kim Oomen nog niet omgezet naar resultaat

kerpentkm101030005

Ondanks dat het raceseizoen zijn einde lijkt de naderen heeft de 13-jarige talentvolle dame Kim Oomen twee drukke weken achter de rug. Op het circuit van Lonato vond ruim een week geleden d Bridgestonecup plaats en afgelopen weekend kwam Oomen in actie tijdens de Thomas Knopper Memorial Race.

In het Italiaanse Lonato had Kim de snelheid er goed inzitten. Na de series kwam Kim door als negende in een veld van 40 man. Letterlijk, want Kim was de enige dame in het sterke deelnemers veld waar Max Verstappen de ranglijsten aanvoerden. Een zevende positie in de pre-finale bood mogelijkheden voor de finale maar na een tik moest Kim van ver komen en kwam uiteindelijk als negende over de finish. De tijden gaven recht op een top-3 klassering, maar de snelheid werd simpelweg niet omgezet naar resultaat.

Voor de Ciao Thomas Knopper Memorial race was er weinig tijd om te trainen. Kim kwam op zaterdag aan op de baan en noteerde direct een derde tijd. De kwalificatie was goed voor een zesde positie, maar dit kon niet worden omgezet naar een goed resultaat in de eerste wedstrijd na een duel met een andere rijder waardoor Kim de wedstrijd vanuit de achterhoede moest vervolgen. Ook tijdens de tweede wedstrijd op zaterdag verliep de wedstrijd niet volgens plan en met een 17de positie resulteerde dat tot een 10de start rij op zondag. Op een natte baan gebeurde veel en ook Kim kwam niet ongeschonden uit de strijd. Een plek in de achterhoede was wederom het gevolg waardoor er uiteindelijk tijdens de laatste wedstrijd er niet meer in zat dan een 14de positie.

Voor een optimale voorbereiding voor het komende seizoen zal Kim in de aankomende maanden veel trainingsronden afleggen op de internationale circuits. Ook in competiti verband staat er nog een kartweekend op de planning; de laatste wedstrijd van het WSK eind november in Lecce zal dan worden verreden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet