Belgian Max Challenge (BMC)

Belgisch: Verslag 6de BMC te Genk


Junior Max
Bij de junioren werd de strijd van de vorige wedstrijd in Mariembourg herhaalt. Laurens Beerten pakte de pole met een halve seconde voorsprong op Convents en Van Moorsel. Het was Van Moorsel die bij de start van Race 1 de eerste plaats over nam. Beerten kwam als tweede over de meet voor Kevin Cremers en Marijn Kremers. Bij de start van race 2, bleef de kop onveranderd. Van Moorsel nam de leiding voor Beerten, Cremers en Kremers. In de 2e ronde nam Beerten de leiding maar viel hierna terug naar P6. Van Moorsel won weer, voor Kremers, Cremers, Rochez en Nolten.

Senior Max
In de regen, zagen we de Tony Kart van Jonathan Knevels als eerste in de uitslagen van de chrono’s voor Cool en Koullen.
Michael Cool had kop start in race 1. Edgar Baadjou kwam in contact met Manon Chavangne, beiden moesten achteraan aansluiten.

Aan de kop van de wedstrijd, zagen we vele positie wissels. Knevels ging voorbij Cool en Koullen ging voobij Knevels.
Na 2 ronden, reed Knevels op kop, gevolgd door Jewell, Dylan Lahaye, Cool en Koullen. De posities bleven veranderen maar het was Jordy Koullen die als eerste de zwart-wit geblokte vlag zag. Denzel Mafait werd tweede voor Michael Cool, Jonthan Knevels en Vincent Jewell.

Bij de start van de 2e race, werd het al aardig donker en gingen de lichten naast de baan aan. Koullen ging aan de leiding voor Cool, Mafait en Jewell. Luca Fillipone kwam door als vijfde en Jonathan Knevels ging naar P4. Toen het al bijna helemaal donker was, finishte Koullen op P1 voor Cool, Jewell, Knevels en Denzel Mafait. Dylan Lahaye werd zesde voor Detige, Fillipone, Langers en Jules Szymkowiak.

DD2
Met slechts 3 deelnemers, was de DD2 de minst spannende race van alle klassen, met uitzondering van de laatste race. Raymakers zette zijn Zanardi tijdens de chrono op P1 voor Donny Verschueren en Ronald Happel.
Christophe Raymakers won de eerste manche voor Verschueren en Happel. Bij race 2 leken we weer het zelfde scenario te krijgen, maar Verschueren dichte de kloof met Raymakers en ging voorbij aan Raymakers bij het ingaan van de voorlaatste ronde. Enkele bochten later, ging Raymakers er echter weer voorbij en won.

Gentle Max
De Gentle Max, kwalificeerde zich samen met de DD2. Roy Bachmatiuk pakte de pole voor Exteyl en Vos. In race 1, was het Jorick Marret die als enige met slicks de traag opdrogende baan opging, wat voor veel spektakel zorgde. Rob van Rompay won voor Cloostermans en Exteyl. Jan Vos en Guy Hanssen vervolledigde de top 5. Race 2, bracht opnieuw een overwinning voor van Rompay, dit keer voor Bachmatiuk en Jan Vos.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet