Belgian Max Challenge (BMC)

Belgisch: Verslag 6de BMC te Genk

Onder wisselende omstandigheden vond dit weekend de laatste race van het Belgisch Kampioenschap Rotax Max plaats op de Horensberg in Genk. Christophe Raymakers toonde zijn klasse in de DD2, Rob Van Rompaey was de snelste bij de Gentle Max, Jordi van Moorsel won de Junior Max klasse, de snelle Nederlander Jordy Koullen won het dagklassement bij de Senior Max. Stan Pex won de Mini Max en bij de Micro Max was het Danny Van Den Berg die na 3 manches als eerste over de meet kwam.

Micro Max
Zoals gewoonlijk, waren het de jongste piloten die als eerste de motoren mochten starten. Op een natte baan, was het Kenny Roosens, die de pole pakte voor Lars Olofsen en Rens Van Pelt.

Race 1 werd op een natte baan gereden, dus ging het bordje “Wet Race” omhoog. Het was Roosens die bij de start het beste weg kwam en als eerste de eerste bocht instuurde. Na de 2e ronde, was het Olofsen die op een schitterende manier de kop positie over nam. Een ronde later was het weer Roosens die op een even mooie manier Olofsen voorbij ging. Ondanks de druk van Olofsen, hield Roosens stand en kwam hij als eerste over de finish, gevolgd door Olofsen, Rens Van Pelt, Danny Van Den Berg en Amendola

Race 2, had hetzelfde scenario. Van Pelt reed naar de leiding voor een sterk aandringende Van De Berg, Olofsen werd derde en de winnaar van de eerste manche, Kenny Roosens eindige de race op P4. Michelangelo Amendola finishte op P5.

Race 3, Rens Van Pelt was het grootste slachtoffer van de start en schoof in de tweede bocht van de baan na een kleine tik. Van Den Berg, bevestigde dat hij aan een stuur kon draaien en won de race, wat hem ook het dag klassement opleverde. Lars Olofsen kwam iets te kort en finishte als tweede voor Roosens, Amendola en Van Pelt op respectievelijk, P3,P4 en P5

Mini Max
Velen verwachtte weer de spannende gevechten tussen Jarno Benedik en Stan Pex. Maar zoals we weten wordt de strijd niet alleen bevochten tussen deze twee rijders. Het was Lennert Van Bogaert op een Sodi Kart die in de ochtend de snelste chrono klokte voor Benedik en Beckers. Stan Pex vonden we terug op een 4e start positie. Ook de eerste race van de Mini Max was een Wet Race. Het was Benedik die buitenom de eerste plaats overnam van Van Bogaert. Deniz Beckers kreeg een tik en moest als laatste aansluiten, Pex schoof van P4 naar P2 en kon zijn rivaal Benedik achterna, met in zijn kielzog Lennert Van Bogaert. Pex en Van Bogaert, waren verwikkeld in een gevecht om de tweede plaats en daar leek Benedik van te profiteren, hij reed stukje voor stukje weg. Deniz Beckers was intussen terug opgeschoven naar een zesde plaats. Pex begon het gat dicht te rijden naar Benedik met Van Bogaert in zijn kielzoch. Pex ging Benedik voorbij, laatst genoemde moest wat wijd en Van Bogaert kwam erlangs. Casper Dielissen eindige als vierde en Deniz Beckers kwam als vijfde over de streep.

Race 2 werd een ander verhaal. Pex nam de kop na de start maar drie bochten verder, kwam Benedik weer langs. Pex had wel de binnenkant voor de chicane en zette zijn CRG langs Benedik. Na heel wat duw en trek werk, hadden we alweer een nieuwe leider: Leonard Hogeboom. Pex raakte langs de baan en moest als voorlaatste aansluiten. In zijn opmars naar de top, kwam hij in contact met Lukas Van Laethem. Hogeboom won de race, Van Bogaert werd tweede voor Jarno Benedik. Sinds lange tijd, vonden we Pex achteraan het klassement, hij werd tiende.

Bij het vallen van de donker, sprongen de lichten op groen, voor de laatste finale voor de Mini Max. Benedik kwam als eerste door de Paul Lemmens curve met Stan Pex vlak achter hem. Lennert Van Bogaert, reed in een derde positie. Na de derde ronde had Pex er genoeg van en begon hij Benedik te bestoken met aanvallen. Benedik verdedigde goed, maar de jongste telg van de Pex familie vond een gaatje en nam de kop over. Hij won de race en het dagklassement voor Benedik en Beckers. Van Bogaert verloor nog wat plekken en kwam als zesde over de streep.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet