Chrono NK 2-takt

Chrono: Uitreiking der Kampioenen in Swalmen!

Op 24 oktober j.l werd, in Swalmen op de indoor kartbaan, de prijsuitreiking van de Chrono kampioenen gehouden. Het geheel werd geopend met een drankje en een echte Limburgse vlaai geleverd door Gubbels.

Tekst: Sebas de Reus
Foto's: Dimitri van Beveren (Fotogeplaatst.nl)

017swalmenkamp

Micromax
Bij de Micromax-rijders mocht Bard Verkroost de kampioensbeker in ontvangst nemen. Hij bedankte vervolgens zijn monteur, ouders en alle betrokkenen. Volgens seizoen zullen we Bard in de Minimax-klasse verwelkomen. Ook rijders zoals Max Zegers en Stijn Simonis stappen over naar deze klasse.

035swalmenkamp

Minimax
De grote Minimax-kampioen was Janneau Esmeijer uit de stal van Redeker op het DR-chassis. Gevolgd door Jordy Bens op een sterke tweede positie. De podiumsluiter was Lars Lamborelle die uitkomt voor Hugo Motorsports. Ook was er nog een andere prijs te geven aan laatst genoemde. Hij had namelijk de laatste Chrono wedstrijd gewonnen, maar door het aantal protesten was de organisatie genoodzaakt de uitreiking uit te stellen.

043swalmenkamp

Junior
Gubbels, Gubbels en nog meer Gubbels. Kevin werd de kampioen in het 2010 seizoen van de Dutch Rotax Max Challenge. Hij deed dit in de Junioren-klasse. Door deze eerste positie is hij tevens geplaatst voor de Grand Finals die in november verreden worden in Italië. Ook de nummer 2, Dave Blom, heeft een ticket voor de Grand Finals maar wist deze te behalen via de BNL Karting Series. Ook Joel Affolter en Jordi van Moorsel rijden op het Grand Finals evenement.

081swalmenkamp

Senior
De grote mannen van de Senioren waren, op chronologische volgorde, Roy Curfs, Joey van Splunteren en Jeffrey van Bergeijk. Alledrie de jongens hebben zich doormiddel van de Chrono of andere kampioenschappen geplaatst voor de Grand Finals in Italië. Roy en Jeffrey wisten deze via de Chrono te behalen, terwijl Van Splunteren zijn ticket via de Rotax Max Euro Challenge wist te pakken.

087swalmenkamp

Olympisch
Chris Sterken op de PCR pakte in zijn klasse de welverdiende derde positie. Op de tweede positie was het de snelle dame Stéphane Kox. Zij mocht een grote foto ,aangeboden door RTL GP, in ontvangst nemen. Maar het gaat natuurlijk allemaal om de kampioen en dat was Joey de Rooij op de Maddox!

097swalmenkamp

DD2
In de geschakelde DD2 klasse was het Roy Geerts die met een flinke voorsprong van 52 punten de kampioen werd. Hij werd gevolgd door Dennis Kroes uit het welbekende Amsterdamse Team Kroes. Op de derde plaats was het Rick ter Meer op de Kosmic.

121swalmenkamp

DD2 Master
Nog meer Dennis Kroes. Hij pakte in het algemene kampioenschap al de tweede positie en daarmee pakte hij ook nog eens de eerste positie in het DD2 Master kampioenschap. Ook hij gaat dus naar de Grand Finals die van 15 t/m 21 november in het Italiaanse La Conca wordt verreden. Op de tweede plaats bij de Masters was het Bart Nuy met achter hem Johnny v/d Sanden. Je zou denken dat Bart Nuy dan geplaatst is voor de Grand Finals. Maar niets in minder waar! Nuy is te jong om deel te nemen aan het internationale evenement. Daarom is het de eerst volgende in het kampioenschap die mag deelnemen en dan is de Digitale Drukker Johnny v/d Sanden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet