Diversen

Diversen: KNAF Talent First Karting te gast op het circuit te Strijen

img_0023

Woensdag 27 oktober waren de rijders uit het KNAF Talent First programma te gast op het circuit van Strijen. Onder leiding van Bondscoach Randolph Bath werd er een intensief trainingsprogramma afgewerkt. Ook deze keer werd er weer medewerking verleend door o.a. Peter de Bruijn, Aad van Dalen. Deze heren kennen het circuit in Strijen zeer goed en hebben hier veel toppers voortgebracht. Nadat er een ochtendprogramma was geweest was er begin van de middag een gezamenlijke lunch.

Tekst: Tom Vroegindeweij

Natuurlijk was er één ding wat niet kon ontbreken. Randolph Bath interviewde Bas Lammers. Lammers, viervoudig Nederlands kampioen, drievoudig Europees kampioen en winnaar van de Worldcup, gaf tekst en uitleg hoe hij de top heeft bereikt. Hij benadrukte de jonge rijders dat er dingen zijn die niet met karten samen kunnen, zoals roken en alcohol. Daarnaast is het voor het circuit Strijen leuk dat hij juist aangaf, hij voor elke belangrijke wedstrijd altijd zijn rondjes op Strijen gaat rijden. Strijen wordt wel eens betiteld als een micky mouse baan, maar Lammers gaf aan dat deze baan juist uitermate geschikt is om het karten goed te leren, en er zelfs nu nog te rijden om zijn niveau op peil te houden. Hij begon er als 7-jarige op uitnodiging van een kennis.

Na de pause begon de jeugd met het oefenen van starts. Ook brak de eerste regen aan, maar daar konden de jongelingen ook hun voordeel mee doen. Het einde van de dag kwam misschien wel het moeilijkste van de hele dag. In Strijen met de minicursus is het traditie om elastiek te rijden. Dus twee karts aan een elastiek en het dan niet te laten breken. Zo was ook deze KNAF Talent First dag weer een succes.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet