Diversen

Diversen: Kampioenen SHW zijn bekend

38z2287

Een drijfnatte baan en een strak blauwe hemel lijken een prachtige wedstrijd dag aan te kondigen. Maar de bewolking rukte snel op en de eerste druppels vielen al bij het tijdrijden. Snel wisselende omstandigheden dus zoals al het gehele jaar!

Bij de beginnende mini junioren verraste Beau Heijmans iedereen met een pol positie na het tijdrijden. Maar Mike Stok wilde ook dit keer maximaal scoren en won alle races en daarmee het kampioenschap van SHW. Het was prachtig om te zien hoe de jongste rijders hun kart volledig onder controle door de bochten lieten driften. Achter Mike pakte Dylan de Vree genoeg punten voor een tweede plaats in het kampioenschap en werd Cemal Kirac, onze jongste rijder, derde!

De gevorderde mini junioren waren aan elkaar gewaagd en dat leverde een prachtige strijd in alle races. Michael Kuiper was overal de sterkste vandaag, maar Richie Broeders trok met zijn tweede plaats definitief het kampioenschap naar zich toe. Achter deze twee, door de KNAF geselecteerde talenten, vochten Toon de Winter en Dennis Kramp om de twee overige podium plaatsten van het kampioenschap. Dennis was vandaag de beste, maar kwam desondanks vier punten tekort voor de tweede plaats.

Aankomende junioren lieten zien dat ze in de regen echt sneller zijn dan de junioren. Zo snel zelfs dat ze enkele junioren op een ronden wisten te rijden. Helaas werd hun strijd daardoor wel wat beïnvloed maar Delano Schriek was de beste en werd daarmee derde in het kampioenschap. Gavin Nederpel werd tweede en daarmee clubkampioen voor Lars Schiefelbusch.
Dennis de Bruyn melde zich bij de laatste clubrace en lied meteen zien dat hij de snelste was onder deze omstandigheden. Rick voor den Dag was tweede voor Kees van der Wal die daarmee de tweede plaats in het kampioenschap naar zich toe trok voor de pechvogel van de dag Rick van Toren. Steven van Kampen had niet de grip om zich in de strijd om het podium van de laatste clubrace te mengen, maar pakte wel met grote voorsprong de overwinning in het clubkampioenschap SHW .
Bij de KZ2 was Kevin Verhoeven niet meer te verslaan in het kampioenschap en ook in de laatste race was hij de beste. Ook Nico den Hartog wist Hans Duis Von Damm achter zich te houden en zo de overwinning in de KZ2 plus klassen naar zich toe te trekken.

Hiermee hebben we de kampioenen van SHW 2010 op een rijtje:
• Mike Stok
• Richie Broeders
• Gavin Nederpel
• Steven van Kampen
• Kevin Verhoeven
• Nico den Hartog
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet