Chrono NK 2-takt

Chrono: Roy Curfs Nederlands Kampioen Rotax Max Senioren

chronoberghem101017362

De talentvolle karter Roy Curfs uit ’s Gravenvoeren wist zich afgelopen weekend te plaatsen voor het Wereldkampioenschap karting Rotax Max in Zuid-Italië. Hij schreef het Nederlands Kampioenschap op zijn naam in de sterk bezette Rotax Max klasse.

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover: de laatste wedstrijd van het NK werd verreden op het snelle circuit van Berghem, vlakbij Oss. De strijd om de titel was bijzonder close en ging tussen Roy, zijn teamgenoot Van Bergeijk en de huidige Europees kampioen Van Splunteren. Bij de trainingsdagen toonde Roy zijn snelheid al, maar hij moest beide manches in de voorste gelederen eindigen om de titel te grijpen.

In de kwalificatie realiseerde Roy een 2e tijd terwijl Van Splunteren de snelste tijd reed. Curfs wilde natuurlijk het kampioenschap behalen en ging bij de 1e van 2 manches al meteen na de start vol in de aanval. Hij nam de leiding over en bouwde direct een voorsprong op. Doordat de andere titelkandidaten met elkaar gingen strijden kon Roy zijn materiaal sparen en won de manche met een voorsprong van 4 seconden. Van Bergeijk werd 2e, Van Splunteren 3e. De laatste manche zou dus beslissend worden!

In het begin van de race ontstond al snel een gevecht tussen Curfs en Van Splunteren dat Curfs in zijn voordeel besliste waarna hij direct een voorsprong kon opbouwen en deze vervolgens consolideerde. De 2e manche werd dus wederom overtuigend gewonnen door Curfs die daarmee de titel op zijn naam schreef. Teamgenoot Van Bergeijk eindigde als 2e in de titelstrijd voor Van Splunteren. Een 1-2tje voor zijn team Hugo Motorsports dus, dat uitkomt op Tony Kart met ondersteuning van Kombikart Racing Parts.

Roy reist dus af naar het zuidelijkste puntje van Italië, waar alle kampioenen van de hele wereld tezamen komen om te strijden voor de Wereldtitel Rotax Max 2010. 75 deelnemers strijden allereerst om een plaats in de finale die op zondag 21 november wordt verreden. Dit gebeurt d.m.v. kwalificatieraces die op vrijdag en zaterdag zullen plaatsvinden. In de finale mogen de beste 36 rijders strijden om de fel begeerde wereldtitel. Roy hoopt natuurlijk dat hij de goede lijn van het afgelopen seizoen kan doortrekken en kijkt ernaar uit om zich wederom te meten met de wereldtop! In 2008 behaalde Curfs ook al de Belgische karttitel en eerder dit jaar werd hij vice-kampioen in het Benelux Kampioenschap.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet