Chrono NK 2-takt

Chrono: Spectaculair slot van Dutch Rotax Max Challenge 2010

Bij aanvang van de laatste ronde voor de Dutch Rotax Max Challenge afgelopen weekend hing de spanning al in de lucht. Er stond wat op het spel afgelopen weekend! Naast de titels waren tevens de tickets voor de Grand Finals te verdelen en het was nog lang niet gedaan in de meeste kampioenschappen. Het vele aanwezige publiek genoot in de zon van een serie spannende en spectaculaire wedstrijden waarmee het seizoen werd afgesloten.

Tekst: Tom Vroegindeweij
Foto's: Michael Melis (Carpy.nl)


micromax_1

Micromax: Verkroost al kampioen en kiest voor Mini Maxen
Bard Verkroost was al kampioen en hoefde deze wedstrijd niet meer te rijden en koos ervoor om al wat ervaring op te doen bij de Mini Maxen. De strijd om de 2e en 3e plaats in het totaalklassement lag daarin tegen nog helemaal open. In de eerste wedstrijd was het echter Rowan Grinwis die oppermachtig was en de strijd won na een heftig gevecht met Ramus Lindh. Dylan Buys eindigde na nog even de snelste tijd te hebben gereden op een keurige 3e plaats. Race 2 was het de zoon van oud Nederlands kampioen Frits Berghuis, Nelson, die zoals aangekondigd door zijn vader kort en metten maakte met zijn matige kwalificatie en won van de sterk rijdende Grinwis. Lindh werd derde voor Buys en stelde zijn 2e plaats in het kampioenschap veilig. Tevens werd in race 2 nog een nieuw baanrecord gereden door Eric Stahl.

minimax_1

Minimaxen: Lamborelle en Timmermans kwalificeren matig maar zijn in de races oppermachtig
Na een matige kwalificatie was het Lars Lamborelle die orde op zaken stelde en liet zien dat hij uit het goede racehout is gesneden. Hij won beide races met ruime afstand. Voor het kampioenschap deed hij echter niet meer mee. Het kampioenschap lijkt ten prooi te vallen aan Janneau Esmeijer, ondanks dat die maar 18e werd in het dagklassement. Echter zullen we een CAR zaak af moeten wachten om het één en ander te kunnen concluderen. Jentsen Adriaenssens, de laatste wedstrijden constant en erg sterk rijdend lijkt toch nog het podium te gaan. Halen. Wordt vervolgd.

jun_1

Junioren: Kevin Gubbels rijdt alleen 1e race en Joël Affolter geeft hoop voor World Finals
Kevin Gubbels hield het voor de toeschouwers nog even spannend. Na een remprobleem viel hij even terug naar positie 9, maar de jonge Limburger begon daarna zich langzaam aan op te werken naar een uiteindelijke 5de plaats, die hem tot kampioen bekroonde. De show in de eerste race werd echter ook gemaakt door Joël Affolter. Joël die met behulp van van der Pol kartracing de Sodikart aan het testen is voor de World Finals was oppermachtig en liet zien bijna klaar te zijn voor de wedstrijd in Italië. Was het in race 1 nog Mark Megens die het hem even moeilijk maakte, in ronde 4 stelde Joël al orde op zaken. In race 2 was het echter Dave Blom die er met de winst vandoor ging nadat zowel Affolter, Megens en Kiekens elkaar hadden afgewisseld aan de kop. Het uiteindelijke dagklassement was wel voor Affolter, die eindigde voor Ciapponi en Blom. Jos Kiekens en Dave Blom wisselden in het totaal klassement nog wel.

jun_2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet