Diversen

Diversen: Kartbaan Strijen is en blijft open!

Afgelopen weken vernemen wij steeds terugkomende geruchten dat onze baan op korte termijn gesloten zou gaan worden. Dit is geen sinds het geval! Ook zijn er geen nieuwe beperkingen voor onze openingstijden bijgekomen. We zijn zoals iedereen al decennia lang weten op zaterdag en zondag open.

Tekst: PR

Dat er enkele personen zijn die de kartsport liever zien verdwijnen uit de hoekse waard is ook niets nieuws. Tegenstanders van onze sport zullen er ook altijd wel blijven. De gemeente en provincie onderzoeken nog steeds of er voor ons een alternatieve locatie is binnen de provincie. Mocht deze er zijn, dan zijn wij natuurlijk bereid te verhuizen. Maar evenals op onze huidige locatie willen wij natuurlijk alles in eigendom en vergund hebben om zonder discussie nog decennia lang te kunnen blijven karten.

Op het korte circuit in Zuid Holland leerden vele talenten de fijne kneepjes van de sport. Grote namen uit de kart- en autosport zoals Jos Verstappen, Kimi Raikkonen, Peter en Nik de Bruijn, Bas Lammers en Nyck de Vries kennen de baan op hun broekzak. De korte bochtencombinaties vormen de ultieme baan om de techniek onder de knie te krijgen de conditie te verbeteren. Monteurs kunnen alle bewegingen van hun coureur op de voet kunnen volgen en direct coachen op verbeteringen. Kees van de Grint zei het afgelopen jaar tijdens de Grand Prix van Strijen nog eens “Strijen is nog een van de weinige echte kartbanen.”

De SHW wil er zijn voor de jeugd en recreanten in de omgeving. Jaarlijks wordt het clubkampioenschap georganiseerd en zijn er open wedstrijden zoals de Grand Pix, het Zuid Holland Kampioenschap en een monteurs/ recreantenrace. Ook biedt Strijen al decennia een mini cursus waar kinderen tot ca. 12 jaar de basisregels van het wedstrijd rijden worden geleerd. En de beginnende ouders wat aanwijzingen krijgen voor het onderhoud en afstellen van de kart. Gezelligheid staat voorop! Een sterk team bestaande uit het bestuur en vrijwilligers staan belangeloos steeds klaar voor de leden. De organisatie is trots op deze betrokkenheid en waarderen hun inzet, die ze al jaren doen, zeer.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet