Chrono NK 2-takt

Chrono: Vooruitblik; wie worden de Nederlands kampioenen?

Volgend weekend vindt de laatste Chrono wedstrijd plaats. De strijd kan losbarsten. In de meeste klassen is het nog zeer spannend, maar ook zijn er al klassen waar er rijders zijn die officieus kampioen zijn. Hieronder een overzicht.

Tekst: Tom Vroegindeweij
Foto's: Michael Melis


Micromax
Bij de micromaxen is het voor de 1e plaats in principe een gelopen race voor Bard Verkroost. De voorsprong die hij heeft op Dylan Buys kan alleen nog teniet gedaan worden door een eventuele DQ. Eigenlijk is de strijd om plaats 3 nog volledig open.

chronohahn1073046

Minimaxen
Zoals het er nu uitziet is de strijd bij de minimaxen nog volledig open. Aangezien er nog een beroepszaak loopt van Max Timmermans is race zes nog niet definitief. Ook al zou Timmermans wegvallen, hij staat momenteel 3e, dan nog is de strijd zeer spannend. Janneau Esmeijer, Jordy Bens, Milan Evers hebben nog kans op het kampioenschap en als de beroepszaak van Timmermans goed uitpakt dan heeft hij ook nog alle kansen.

bnlgenk100807456

Junioren
Door het goede resultaat bij de laatste race in Kerpen heeft Kevin Gubbels de beste papieren om kampioen te worden. Als hij één van beide races in Berghem bij de beste zeven eindigt, dan kan hij in zijn laatste junioren jaar een titel bijschrijven. Jos Kiekens, Dave Blom en Jordi van Moorsel maken buiten hem nog de beste kansen op podium plaatsen.

Senioren
De eerste drie rijders in het klassement maken allemaal nog aanspraak op de titel. Het misverstand van Joey van Splunteren de laatste race is wel erg zuur voor hem geweest, maar daardoor is de strijd wel erg spannend. Buiten van Splunteren maken de rijders van Bergeijk en Curfs de meeste kans. Dit belooft veel, want de mannen van Hugo Motorsport op de Tony Karts zullen beide de strijd met elkaar aan moeten gaan, maar ook van Splunteren niet moeten vergeten.

chronoberghem100605034

DD2

De eerste twee plaatsen zijn eigenlijk al vergeven. Roy Geerts en Dennis Kroes maken de beste kansen, waarbij de voorsprong van Geerts dermate is dat bijna aangenomen kan worden dat hij de kampioen wordt. Kroes moet echter nog wel uitkijken voor Warren Trompert die nog loert op de 2e plaats. Achter Trompert is het echter Rick ter Meer en Joost de Blok en Bart Nuy die ook nog kansen hebben.

DD2 master

Alleen de volgorde moet nog worden bepaald, maar Dennis Kroes, Bart Nuy en Johnny v.d. Sanden maken hier de dienst uit. Deze rijders moeten in hun strijd alles uit de kast halen om het kampioenschap binnen te halen. Dit beloofd een zeer spannende strijd te worden.

Olympisch

Voor uw verslaggever is het niet volledig bekent waarom de uitslag van de laatste race in Kerpen nog niet definitief is. Dus afhankelijk van deze uitslag kan pas worden bepaald wie de beste kansen heeft. Wordt vervolgd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet