Chrono NK 2-takt

Chrono: Voorlaatste NK Rotax leverde spektakel, discussie en drama

junioren5

Zondag vond de voorlaatste wedstrijd van het officiële NK van de Rotax Max plaats op het circuit van Kerpen. De rijders deden voor de 2e keer dit seizoen Kerpen aan vanwege een belastingtechnisch probleem, waardoor er niet op Genk gereden kon worden. De wedstrijden werden op een enkele race na verreden op een droge baan en vonden er hevige gevechten plaats, maar ook drama kon bij deze wedstrijd niet ontbreken. In het onderstaande verslag leest u alles per klasse.

Tekst: Tom Vroegindeweij
Foto's: Michael Melis (Carpy.nl)

Micromax: DQ kost Danny v.d. Berg deze dag podium maar wellicht ook in eindklassering
Voor de start van de 1e race was een rode vlag al de spelbreker. Dikkie van der Wal en Joey Alders kwamen met elkaar in aanvaring. Gelukkig was met beide rijders alles oké. Van der Wal kon gelukkig bij de herstart weer meedoen, maar Alders niet. Bij de start nam Danny v.d. Berg flitsend weg en had na 1 ronde al een ruime voorsprong. Dylan Buys die na de kwalificatie als 4e was gestart kwam als derde door achter Rowan Grinwis die alle moeite had met Buys. Spectaculair was de opmars van Nelson Berghuis die als laatste had moeten starten, na 10 plaatsen terug te zijn gezet vanwege iets in de vrije training. Berghuis reed na 2 ronden al op de 6e plaats en de volgende ronde zelfs al naar de 5e plaats. Achter de koplopen Danny van de Berg ontstond een groepje van vier rijders die streden om de 2e plaats. Van dit groepje was Grinwis uiteindelijk de sterkste want in de voorlaatste ronde ging hij Berghuis nog voorbij. Een paar spettertjes regen kon de wedstrijd ook niet meer beïnvloeden. Achteraf was het een domper voor Danny van de berg, want hij was te licht bevonden, waardoor Grinwis er alsnog met de winst vandoor ging. Berghuis werd 2e voor Dylan Buys.

micromax1

Race 2 gebeurde ook het één en ander. Nadat Grinwis de leiding nam met in zijn kielzog Jens van Geel. Nadat Berghuis de zwarte vlag had gekregen wegens gevaarlijk rijgedrag, was van de berg belust op revanche, want hij reed na 7 ronden al op de derde plaats . Dylan Buys lag op 4. Wederom ontstond er weer een groepje waarbij Grinwis, van Geel, van de Berg en Buys streden om de ereplaatsen. Grinwis moest verdedigend rijden daar zijn tijden aanmerkelijk langzamer waren dan die van Danny van de Berg. In de voorlaatste ronde crashten Max Zegers en Stijn Simonis, waarna Zegers die derde in het tussenklassement staat kostbare punten verloor omdat hij de strijd moest staken. Simonis reed met een kromme achteras wel de race uit. De strijd vooraan werd gewonnen door Rowan Grinwis voor van de Berg en Dylan Buys die op de derde plaats eindigde.

Het dagklassement was dus ook voor Rowan Grinwis voor Dylan Buys en Jens van Geel. Verkroost leider in het kampioenschap was solide op de 4e plaats.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet