Diversen

Diversen: Regen dreigde, maar het bleef prachtig weer om te racen

Afgelopen weekend stond de 4de clubrace van Strijen op het programma. Een verslag van wederom een succesvol weekend;

Beginnende mini junioren
Mike Stok liet er geen misverstand over bestaan, hij is de snelste van het stel en won alle wedstrijden met ruime voorsprong. Tijdens het tijdrijden kon Dylan de Vree hem nog goed volgen, maar moest helaas tot twee keer toe door technische problemen de strijd staken. Eddy de Heus nam direct zijn plaats in en pakte de tweede plaats in het dagklassement. Eddy en Dylan staan nu gelijk in het kampioenschap en zullen in de laatste wedstrijd moeten beslissen wie aan welke kant van Mike op het podium plaats mogen nemen.

Tijdens de wedstrijd was goed te zien welke ontwikkelingen deze jonge rijders dit jaar hebben doorgemaakt. Allen stuurde strak en hun rondetijden zijn sterk verbeterd. De gevorderde rijders zullen komend jaar rekening moeten gaan houden met deze nieuwe garde!

Gevorderde mini junioren
Michael Kuiper was weer van de partij en liet meteen zien dat hij niet voor niets de regerend clubkampioen van SHW is. Ook in de eerste race was hij na de start vertrokken en trok hij een groot gat achter zich. Maar bij de start van de tweede en derde race kwam Michael niet goed weg en moest hij Richie Broeders en Toon de Winter voor laten gaan. Tot de laatste ronde ontstond er een spanende strijd waar elk foutje direct afgestraft werd met positieverlies. Uiteindelijk mocht Toon het hoogste podium betreden met Michael op de tweede plaats en de leider in het kampioenschap Richie als derde naast zich. Toon heeft hiermee zijn kandidatuur voor de tweede plaats in het kampioenschap duidelijk gesteld

Aankomende junioren
Gavin Nederpel mocht de strijd aangaan met Lars Schiefelbusch en maakte er samen een leuke strijd van en zullen samen tussen de gevorderde mini junioren. Gavin was duidelijk de snelste ging dus met de grootste beker naar huis.

Junioren
Bij de junioren was er weer de traditionele strijd tussen de KF3 en Rotax Max Junioren. Steven van Kampen zetten meteen de trend neer en was in de tijdrit de snelste en lied ook in de eerste twee races het veld ruim achter zich. In de eerste bocht van de derde race ging het echter mis en stond Steven achterstevoren en moest hij met ruime achterstand de strijd weer oppakken. Rick van Toren en Bas Themen waren echter al zover weg dat hij die niet meer kon achterhalen, maar de rest kon de opmars van Steven niet tegen houden. Hiermee pakte Steven alsnog de dagoverwinning en deed hij uitstekende zaken in het clubkampioenschap. De strijd om de tweede plaats gaat tussen Luca Kremer en Kees van de Wal die beide met forse tegenslagen te maken hadden.

Schakels
De rijders met de schakelkarts maakte er ook deze keer weer een mooie strijd van. Kevin Verhoeven was echter bij de KZ2 rijders oppermachtig en KZ2 plus rijder Maurice de Groot was vol in gevecht met de KZ2 rijders. Daarachter werd een felle strijd gevoerd waar de wedstrijdleiding zich genoodzaakt voelde toch enige straffen uit te delen en een stevig gesprek aan te gaan met de betreffende heren. In de strijd om het kampioenschap in de KZ2 klassen heeft Kevin erg sterke papieren, maar de strijd bij de KZ2 plus ligt nog volledig open. Nico, Hans en Maurice kunnen nog alle drie kampioen worden en de heren gaan er echt voor.

24 oktober a.s. het slotakkoord in deze sportieve strijd!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet